Την ώρα που Εύβοια και Πελοπόννησος συνεχίζουν να καίγονται από τις μεγάλες πυρκαγιές, στη Θεσσαλία έρχονται αντιμέτωποι με καταστροφές λόγω… βροχής.

Στο Νομό Λάρισας, από το μπουρίνι που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, καταστροφές σημειώθηκαν σε καταστήματα και καλλιέργειες ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Πολλές ζημιές

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε  ξεριζωμένα δέντρα και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στους δρόμους.

Μέσα στην πόλη της Λάρισας, στο πάρκο του ΟΣΕ επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, δέντρο έπεσε πάνω στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο σημείο, ενώ ένα ακόμη ξεριζώθηκε εντελώς.

Πηγή εικόνων: onlarissa



Σύμφωνα με το onlarissa, αντικείμενα «πετούσαν» στον αέρα, μέχρι και κομμάτια τοίχου από πολυκατοικία αποκολλήθηκαν. Μεγάλες ήταν οι καταστροφές σε αυτοκίνητα καθώς έπεσαν πάνω τους δέντρα ολόκληρα, καδρόνια, μέχρι και κομμάτια τοίχου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας ήταν σε συναγερμό μέχρι τις 4 περίπου τα ξημερώματα, καθώς είχε να αντιμετωπίσει 90 συμβάντα εξαιτίας της κακοκαιρίας, τα 70 εκ των οποίων στη Λάρισα και πολλά στην περιοχή της Ελασσόνας.

Αναποδογύρισαν νταλίκες

Στην Ελασσόνα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως καλαμποκιού. Έπεσαν κολόνες της ΔΕΗ και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος κυρίως σε περιοχές του πρώην Δήμου Ποταμιάς.

Σύμφωνα με το larissanet, η δύναμη του αέρα που σε πολλές περιπτώσεις στροβιλιζόταν ανέτρεψε δύο τεράστιες κενές καρότσες από νταλίκες.