«Αυτό που ζήσαμε σήμερα ήταν απίστευτο. Νομίζαμε ότι προχθές που καιγόταν η Λίμνη ήταν η χειρότερη εμπειρία, αλλά μας έμελε να ζήσουμε και το σημερινό» ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

«Το Πευκί, το Αρτεμίσιο και οι γύρω οικισμοί να καίγονται. Παραθαλάσσιοι τουριστικοί οικισμοί και δεν μπόρεσαν να τους κρατήσουν. Ελλιπέστατες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δυστυχώς, παρακαλούσαμε να έρθει ένα πυροσβεστικό όχημα και δεν ήρθε κανένα» τόνισε ο κ. Χατζηγιαννάκης μιλώντας στο in.gr και την δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Φωτάκη που καταγράφει τις εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο της βόρειας Εύβοιας.

«Δεν ξέρω τι να περιγράψω και τι να αισθανθώ, αυτό που προέχει είναι να μείνουμε δυνατοί γιατί η φωτιά είναι ακόμα εδώ» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα από την πρώτη στιγμή, προσθέτοντας ότι τα μέτωπα στο Πευκί ήταν αρκετά επικίνδυνα γιατί πέρασε το μέτωπο από τις Γούβες σε τέσσερα σημεία, ωστόσο οι κάτοικοι κατάφεραν να διασώσουν το χωριό τους.

«Η βόρεια Εύβοια έχει καταστραφεί και δεν έχουμε καθαρό μυαλό αυτή τη στιγμή να δούμε το τι θα γίνει από δω και πέρα» πρόσθεσε ο κ. Χατζηγιαννάκης, εξηγώντας ότι οι κάτοικοι μαζί με τις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης (α’ και β’ βαθμού) έσωσαν ότι ήταν εφικτό.

«Κάποιες δημόσιες υπηρεσίες δεν έκαναν καθόλου καλά τη δουλειά τους, ο κόσμος νοιώθει εγκαταλελειμμένος» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι μετά το τέλος της μάχης θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.