Οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με κορυφαίες κωμωδίες του σύγχρονου ελληνικού θεάματος.

Τηλεόραση, θέατρα και κινηματογράφοι έχουν υποκλιθεί στο συγγραφικό και σκηνοθετικό του ταλέντο.

Έγιναν ευρέως γνωστοί με τα διάσημα πλέον τηλεοπτικά σήριαλ, Τρεις Χάριτες (1989 – 1992) και Δις εξαμαρτείν (1993 – 1996).

Τα θεατρικά τους έργα «Μπαμπάδες με ρούμι» (1996), «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» (2008), «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» (2002), «Ράους» (2010), «Άντρες έτοιμοι για όλα» (2012) ήταν από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, ενώ η ταινία τους «Safe Sex» (1999) έσπασε το ρεκόρ εισιτηρίων από καταβολής ελληνικού κινηματογράφου με 1.500.000 εισιτήρια.

Η ταινία σήμερα κατέχει την δεύτερη θέση στο ελληνικό box office αμέσως μετά την «Πολίτικη κουζίνα».

Το μότο τους όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν είναι «Ο σίγουρος δρόμος για το γέλιο».

Η επιστροφή τους στην τηλεόραση του MEGA, με την κωμική σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» έχει κάνει το τηλεοπτικό κοινό και τους θαυμαστές τους να ανυπομονούν για μοναδικές στιγμές γέλιου.

Η μεταφορά της πετυχημένης θεατρικής παράστασης στην μικρή οθόνη είναι ένα στοίχημα για τους Ρέππα-Παπαθανασίου και μετά από κάποια χρόνια αποχής από την τηλεόραση επανέρχονται δυναμικά.

«Πάνω σε αυτό μπορούμε να περιγράψουμε τι κάνει μια κωμωδία δυνατή και κλασική.

Ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών (από τους καλύτερους στην κωμωδία), ένα καλοδουλεμένο σενάριο, αστείες καταστάσεις και ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις που ολοκληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο στα αυτοτελή επεισόδια, σημασία στη λεπτομέρεια (σκηνικά και κοστούμια)» 

Οι «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» έρχονται στο νέο πρόγραμμα του MEGA για να μας θυμίσoυν από ποια υλικά χρειάζεται να είναι φτιαγμένη μια δυνατή κωμική σειρά.

Ένα σπιρτόζικο σενάριο, που μπλέκει τις παρεξηγήσεις με το σουρεαλισμό και τις συγκρούσεις με τις αντιφάσεις.

Και φυσικά, το πιο δυνατό καστ ηθοποιών με περγαμηνές στην κωμωδία, οι οποίοι πλαισιώνονται από νέους ταλαντούχους συναδέλφους τους.

Όλα όσα θα δούμε τη νέα σεζόν στο MEGA συμβαίνουν στο Κουδουνάρι, μια φανταστική κωμόπολη της κεντρικής Ελλάδας.

Οι «Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα» θα αναστατώσουν μια νεόπλουτη οικογένεια της ελληνικής επαρχίας, θα ξεσκεπάσουν την υποκρισία των πολιτικών παραγόντων του τόπου και θα δοκιμάσουν τα όρια των αντοχών απέναντι στα κλισέ της καταγωγής.

Ας τους γνωρίσουμε :

Πένη Νταλαούρα (Ελισάβετ Κωνσταντινίδη):

Η αιώνια Ελληνίδα μάνα που ανακατεύεται παντού, θέλει να παρεμβαίνει στη ζωή των παιδιών της, και στο τέλος τα κάνει όλα χειρότερα.

Λυκούργος Νταλαούρας (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης):

Σύζυγος της Πένης. Επίμονος εκεί που δεν πρέπει, υποχωρητικός εκεί που δεν πρέπει. Θέλει να δει την κόρη του να παντρεύεται με ένα πλούσιο γαμπρό.

Λίζα Νταλαούρα (Τζένη Καζάκου):

Κόρη της Πένης και του Λυκούργου. Γλυκιά, υποχωρητική και διαλλακτική. Θέλει να φύγει από τον στενό κλοιό της οικογένειας που την πνίγει λόγω υπερβολικής προστασίας.

Πωλίνα Βαρδάκα (Μαρία Λέκάκη):

Αδερφή της Πένης αλλά το ακριβώς αντίθετο της. Είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Βαρδάκα και έχει δύο παιδιά. Η Πωλίνα είναι επιπόλαιη, φιλάρεσκη, φαντασμένη και ερωτόληπτη.

Βασίλης Βαρδάκας (Μιχάλης Ρέππας):

Σύζυγος της Πωλίνας. Επιπόλαιος, φιλάρεσκος, φιγουρατζής και ερωτύλος. Ο Βασίλης είναι «μέσα στα πράγματα» της μικρής κοινότητας. Λύνει και δένει. Όχι φυσικά με το αζημίωτο.

Κλαίρη Γκαργκατζούδη (Σοφία Βογιατζάκη):

Η εξ απορρήτων και κολλητή φίλη της Πένης, γνωρίζει όλα τα μυστικά της και δίνει πάντα τη λάθος συμβουλή. Έχει εμπορικό κατάστημα στο χωριό και γνωρίζει πολλά για όλες τις «κυρίες» του χωριού.

Αλφρεντ Ντουρχάϊ (Daniel Nurka):

Στην αρχή όλοι νομίζουν ότι είναι λόρδος από το Λονδίνο. Η καταγωγή του είναι από την Αλβανία κι αυτό, στην οικογένεια της αγαπημένης του Λίζας, αποτελεί «πρόβλημα».

Ηλίας Λαλαμπίρδας (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος):

Ο βουλευτής της περιοχής. Θα συμμαχήσει με όποιον χρειάζεται για να γίνει αυτό που θέλει. Θα πουλήσει όποιον χρειάζεται, αρκεί να παραμείνει στην Βουλή.

Νία Λαλαμπίρδα (Βάσω Γουλιελμάκη):

Η Νία είναι κόπια της Πωλίνας. Είναι γυναίκα βουλευτή, κοσμική, ξιπασμένη, ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας και εθισμένη στα lifestyle περιοδικά.

Περικλής Μπακλάφας (Πάνος Σταθακόπουλος):

Ο Δήμαρχος της πόλης. Έχει όλα τα ελαττώματα του βουλευτή της περιοχής αλλά χωρίς τις ικανότητές του στην εσωκομματική ανέλιξη. H γυναίκα του, η Λίτσα τον κάνει ότι θέλει και τον επηρεάζει στις αποφάσεις που πρόκειται να πάρει.

Λίτσα Μπακλάφα (Μαρία Γεωργιάδου):

Μια μαντάμ Μποβαρύ του Θεσσαλικού κάμπου. Γυναίκα με απωθημένα και ματαιωμένες προσδοκίες. Μισεί τους πάντες και πρώτον από όλους τον άντρα της.

Τόλης Κακαλιούρας (Βασίλης Κούκουρας):

Ο ωραίος της πόλης. Τον ονειρεύονται όλα τα θηλυκά της περιοχής και αυτός δεν τα αφήνει παραπονεμένα. Είναι όλες ευχαριστημένες μαζί του και πιο πολύ από όλες η γυναίκα του Ντιάνα.

Ντιάνα Κακαλιούρα (Τζένη Μπότση):

Η πιο ευτυχισμένη κυρία της πόλης. Ο άντρας της είναι απροκάλυπτα άπιστος, αλλά η ίδια δεν έχει πάρει χαμπάρι όλα τα χρόνια του γάμου τους.

Παυλίνα Γκεγκελέκου (Πηνελόπη Πιτσούλη):

Θεία της Πένης και της Πωλίνας. Πάσχει από άνοια δεν αναγνωρίζει της ανιψιές της και το χειρότερο: δεν έχει καταλήξει πως θα μοιράσει την περιουσία της.

Φώτω Γκιουλέκα (Κατερίνα Ζαρίφη):

Η επαναστάτρια της πόλης. Δημοτική σύμβουλος, συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής αλλά στο τέλος της ημέρας βλέπει και το συμφέρον της.

Σενάριο-Σκηνοθεσία : Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου
Μουσική: Αφροδίτη Μάνου
Διευθυντής φωτογραφίας : Βασίλης Κλωτσοτήρας
Ενδυματολόγος: Εβελυν Σιούπη
Σκηνογράφος: Λία Ασβεστά
Executive Producer : Έλενα Χατζηαλεξάνδρου