Κέικ σπανάκι με φέτα

Μια σπανακόπιτα με μορφή κέικ- ιδανικό για κολατσιό.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 40′ Αναμονή 45′ Ψήσιμο 50′ – 55′

ΥΛΙΚΑ (για 12 μερίδες)

130 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τη φόρμα

400 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

Αλάτι, πιπέρι

300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα

1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε 1 κ.σ. από το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε εκεί για 4 – 5 λεπτά το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τα σοταρισμένα υλικά σε ένα σουρωτήρι. Ακουμπάμε πάνω τους ένα βάρος ώστε να στραγγίξουν όσο γίνεται περισσότερο από τα υγρά τους. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά. Αφού κρυώσει το μείγμα, θρυμματίζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με τα αβγά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά. Ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά. Τέλος, ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας καλά, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ μεσαίου μεγέθους και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μας. Ψήνουμε για 50 – 55 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε στη φόρμα για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά προτού  το κόψουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk