«Οι μεταμορφώσεις του Θανάση Βέγγου» είναι ο τίτλος της δράσης που διοργανώνει η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat, προκειμένου να τιμήσει τον σπουδαίο έλληνα ηθοποιό ο οποίος έφυγε από την ζωή, τέτοια εποχή πριν από 10 χρόνια (3.5.2011).

«Ο Θανάσης Βέγγος, που τρέχει ασταμάτητα θαρρείς για να επωμιστεί το άγχος και τον πανικό όλων μας, άγγιξε το στάτους του λαϊκού ήρωα ήδη από την αρχή της καριέρας του» αναφέρει ο κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Παπαδημητρίου ο οποίος θα επιμεληθεί της δράσης διατρέχοντας την πορεία αυτής της ξεχωριστής προσωπικότητας.

Ο Θ. Βέγγος έγινε το συνώνυμο του γέλιου και λατρεύτηκε όσο ελάχιστοι ηθοποιοί, τρυπώνοντας στα πιο εκλεκτά παλάτια του συλλογικού θυμικού. Να όμως που από τις αρχές της δεκαετίας του 1970,  ο Βέγγος αποτόλμησε το αδιανόητο εμπλουτίζοντας  τη μανιέρα του και ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της περσόνας που έχει φτιάξει: πρόσθεσε τον κλαυσίγελο και τον σπαραγμό στην ερμηνευτική του φαρέτρα.

Στην όψιμη περίοδο της φιλμογραφίας του και σε δύσκολους καιρούς, κορόιδεψε κατάμουτρα το παράλογο της ζωής γουρλώνοντας το βλέμμα με απορία απέναντι στη βία της κάθε εξουσίας.

«Αν στη δεκαετία του 1960 ο Βέγγος λατρεύτηκε από την ελληνική κοινωνία επειδή πυροδοτούσε κύματα χαράς, αυτό που κατόρθωσε στην περίοδο της ωριμότητας αξίζει την αιώνια ευγνωμοσύνη μας» καταλήγει ο Γιώργος Παπαδημητρίου.

Πλατφόρμα Zoom / Ωρα: 7μμ/ Συμμετοχή: 7 ευρώ

Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com