Κεφτεδάκια με φασόλια χάντρες

Δεν στερούμαστε τo αγαπημένο μας έδεσμα ακόμα κι αν νηστεύουμε ή αποφεύγουμε το κρέας.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

 

 

 

Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 2 ώρες Τηγάνισμα 4΄ (η δόση)

ΥΛΙΚΑ (για 15 κεφτέδες)

2 κουτ. σούπας λιναρόσπορος

5 κουτ. σούπας καυτό νερό

2 καρότα, αλεσμένα στο μούλτι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, αλεσμένα στο μούλτι

1 κούπα φασόλια χάντρες, μουλιασμένα αποβραδίς και βρασμένα ώστε να είναι πολύ μαλακά – 2 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα)

1 κουτ. γλυκού κύμινο

3 κουτ. σούπας κριθαρένιο παξιμάδι τριμμένο

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το καυτό νερό και το αφήνουμε για 10΄. Ρίχνουμε τα αλεσμένα καρότα και κρεμμυδάκια μαζί με τα φασόλια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κύμινο, το παξιμάδι, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα και τον λιναρόσπορο με το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια βάρους περίπου 30 γρ. το καθένα και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο για 2 λεπτά από κάθε μεριά να πάρουν χρώμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk