Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ξανά ανώτερη και επιβλητική απέναντι στη Γκλάντμπαχ, πήρε δεύτερη νίκη (2-0) και με συνολικό σκορ 4-0 προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Champions League.

Τα 100 γκολ τη φετινή σεζόν έφτασε το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, κάτι που καταφέρνει για 8η διαδοχική χρονιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Σίτι ξεπέρασε τα 700 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ στο Champions League.

Ο ρυθμός του ματς ήταν γρήγορος από το ξεκίνημα, με τη Σίτι να απειλεί πρώτη στο 7′ με τον Φόντεν να βγαίνει απέναντι στον Ζόμερ αλλά ο Ελβετός τερματοφύλακας έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Η Γκλάντμπαχ απάντησε στις ευκαιρίες δύο λεπτά αργότερα, με τον Εμπολό να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά ο Έντερσον με επέμβαση απομάκρυνε.

Η Σίτι ανέλαβε άμεσα την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανέβασε ρυθμούς και πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών, καθαρίζοντας από πολύ νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Στο 13′ ο Ντε Μπρόινε με φοβερό σούτ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 για τους «πολίτες», ενώ στο 18′ ο Φόντεν βρήκε κάθετα τον Γκουντογκάν, κι αυτός με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 2-0.

Παρά τα δύο γρήγορα γκολ, η Σίτι είχε κατοχή 70% και συνέχισε να πιέζει και απείλησε στο 35′ με τον Ζόμερ να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, ενώ στο 42′ η Γκλάντμπαχ βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Εμπολό να επιχειρεί το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα ήταν κεφάτη και στην έναρξ του δευτέρου μέρους και απείλησε στο 48′ με τον Μαχρέζ να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στη συνέχεια, βέβαια, έριξε αρκετά τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τους Citizens να μειώνουν την ένταση, αλλά συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο.

Μετά από αρκετά λεπτά, η Σίτι απείλησε εκ νέου με τον Μαχρέζ (66′, 68′) αλλά ο Ζόμερ αντέδρασε σωστά. Ο Αλγερινός έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες (89′, 90+2′) αλλά δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Μάντσεστερ να παίρνει το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας (70’ Λαπόρτ), Γουόκερ, Στόουνς, Κανσέλο (64’ Ζιντσένκο), Γκιντογκάν (70’ Στέρλινγκ), Ρόδρι (63’ Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (75’ Αγουέρο), Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν.

Γκλάντμπαχ: Ζόμερ, Ελβέντι (88’ Γιάντσκε), Μπενσεμπαϊνί (88’ Βεντ), Λάινερ, Γκίντερ, Χόφμαν, Στιντλ (80’ Τραορέ), Νοϊχάους, Ζακάρια, Τουράμ (65’ Πλεά), Εμπολό (65’ Βολφ)