Αισιόδοξο το μήνυμα της κινηματογραφικής εταιρείας Feelgood που ήρθε σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου, σύμφωνα με το οποίο η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες έχει αρχίσει. Μάλιστα, η εν λόγω εταιρία θέτει σε κυκλοφορία το trailer της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) της Γιελένα Πόποβιτς που έγραψε και το σενάριο.

Στην ταινία, που γυρίστηκε στην Ελλάδα, ο Άρης Σερβετάλης κρατά τον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου, η δημοτικότητα του  οποίου όταν ήταν Μητροπολίτης Πενταπόλεως, προκάλεσε τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια που τον δυσφήμισαν με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Τον παρακολουθούμε στην Αθήνα πια, όπου χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει….

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός και το Eurogroup Ltd, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής της Deep Dream, της Ingenuity-FO και του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

Ως γνωστόν, δίπλα στον Σερβετάλη εμφανίζονται πάρα πολύ Ελληνες ηθοποιοί (Χρήστος  Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα-Άννα Γκούγκουλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος) αλλά και οι διεθνείς Μίκι Ρουρκ και Αλεξάντερ Πετρόφ.