Διατήρηση της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ, με διαφορά 13,1% από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star. Παράλληλα, οι πολίτες απαντούν και στα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας, κρίνοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά και αυτούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και σε αυτήν του κατηγορούμενου για βιασμούς κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρώτη έρχεται η ΝΔ με 35,6%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%, τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, τέταρτο το ΚΚΕ με 4,6% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ποσοστό 25,7 % ο Αλέξης  Τσίπρας – διαφορά 14,2%. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε δημοσκόπηση, και εδώ ο «κανένας» παίρνει… αξιοζήλευτες ψήφους!

Τι λένε για Κουφοντίνα

Οι περισσότεροι πολίτες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα αξιολόγησαν κυρίως θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ αξιολόγησαν κυρίως αρνητικά τους χειρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αρνητική είναι, πάντως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημα του κρατούμενου Κουφοντίνα και, μάλιστα, ανεξάρτητα με τις συνέπειες που θα έχει για την υγεία του.

«Πλήγωσε» την κυβερνητική εικόνα η υπόθεση Λιγνάδη

«Κίτρινα κάρτα» έβγαλαν οι πολίτες στους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση του κατηγορούμενου για βιασμούς κατά συρροή, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και, πλέον, κρατούμενου στις φυλακές Τρίπολης, Δημήτρη Λιγνάδη. Το ίδιο απάντησαν, όμως, και για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτο είναι πως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή τη φορά, έχουν σχεδόν παρόμοια ποσοστά και στη θετική και στην αρνητική τους αξιολόγηση.

Χειρισμός της πανδημίας – Αξιολόγηση υπουργών

Οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην αντιμετώπιση της πανδημίας κρίθηκαν κυρίως αρνητικά ενώ, αντίθετα, στο θέμα του εμβολιασμού οι περισσότεροι πολίτες έκριναν κυρίως θετικά την κυβέρνηση.


Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έρχεται πρώτος στην προτίμηση των πολιτών συγκριτικά με τέσσερις συναδέλφους του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι τον αξιολόγησαν αρνητικά είναι λιγότεροι από εκείνους που του έδωσαν την πρώτη θέση.

Αντίστοιχα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ έρχεται πέμπτος , συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής αξιολόγησης.