Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 20′

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

50 ml ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και 60 ml ακόμη για το τέλος

500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

80 ml λευκό ξηρό κρασί

4 μαρούλια, πλυμένα και καθαρισμένα, σε κομμάτια

1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

2 λεμόνια, ο χυμός

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μαρούλια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Μόλις πάρει βράση το φαγητό αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.