Πάγωσε η έρημος της Σαχάρας και το χιόνι σκέπασε περιοχές της Σαουδικής Αραβίας με την θερμοκρασία να πέφτει στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Καρίμ Μπουσετάτα αποτύπωσε με το φακό του το εκπληκτικό αυτό θέαμα βλέποντας τους αμμόλοφους που την περιτριγυρίζουν να καλύπτονται από χιόνι.

Ο συνδυασμός λεπτής άμμου και χιονιού δημιουργεί ένα υπέροχο σκηνικό αν σκεφθεί κανείς ότι δεν χιονίζει συχνά στην περιοχή.

Η έρημος της Αλγερίας στη βόρειο-κεντρική Αφρική αποτελεί τμήμα της μεγάλης ερήμου της Σαχάρας και βρίσκεται 350 χιλιόμετρα νότια της Μεσογείου.

Η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση στην Άιν Σέφρα ήταν τον Φεβρουάριο του 1979 όταν χιόνισε επί 30 ολόκληρα λεπτά. Ανεπαίσθητα στρώματα χιονιού εμφανίστηκαν για λίγη ώρα επίσης το 2005 και το 2012.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η πόλη βρίσκεται περίπου χίλια μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την Οροσειρά του Άτλαντα.

Τις τελευταίες ώρες, στην πόλη Άιν Σάφρα ο υδράργυρος έδειξε μείον 3 Βαθμούς Κελσίου με τον φωτογράφο Καρίμ να απαθανατίζει τα πρόβατα της περιοχής να κόβουν… βόλτες στους χιονισμένος αμμόλοφους.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής Ασεέρ στα νοτιοδυτικά της Σαουδικής Αραβίας απολάμβαναν το θέαμα με τις καμήλες να αντέχουν το πολικό ψύχος.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» που φιλοξενεί στη ιστοσελίδα της τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Καρίμ, ενώ ο Ιανουάριος φέρνει χιόνια και πάγο σε πολλές περιοχές του κόσμου, μέχρι τώρα έρημοι στην Αφρική και την Μέση Ανατολή συνήθως ήταν η εξαίρεση.

Αλλά αυτό το μήνα το έστρωσε στη Σαχάρα, ενώ οι θερμοκρασίες στη Σαουδική Αραβία έπεσαν στους μείον δύο Βαθμούς Κελσίου.

Η έρημος της Σαχάρας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής και έχει περάσει από αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας τα τελευταία εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αναμένεται να γίνει ξανά πράσινη σε περίπου 15.000 χρόνια.