Πατσαβουρόπιτα με χορταρικά

Τα δύο φύλλα που «πατσαβουρώνουμε» και στρώνουμε στο ταψί απορροφούν τα υγρά, η πίτα μας θα μοιάζει περισσότερο με σουφλέ.

Φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 20΄-30΄ Μαγείρεμα: ¾-1 ώρα 

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

4 φύλλα κρούστας

1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

1 μάτσο σέσκουλα, ψιλοκομμένα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο

½ μάτσο δυόσμος

½ μάτσο μαϊντανός

600 γρ. φέτα, τριμμένη

2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

1 ποτήρι νερού γάλα πλήρες

2 αβγά

¼  μπουκαλάκι ανθρακούχο νερό (σόδα)

1 πρέζα ξηρή μαγιά ή μπέικιν πάουντερ

1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο + λίγο για το ταψί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε δυνατά με ένα πιρούνι όλα τα υλικά – εκτός από τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και «πατσαβουρώνουμε», στρώνουμε δηλαδή χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, τα δύο φύλλα κρούστας λαδωμένα. Ρίχνουμε το περιεχόμενο της λεκάνης και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα – επίσης λαδωμένα. Κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180οC για περίπου τρία τέταρτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk