Νέα οχήματα, ανάμεσά τους λεωφορεία αλλά και διπλοκάμπινα oχήματα επιτήρησης οχήματα παντός εδάφους προμηθεύτηκε μέσα στο 2020 ο Στρατός Ξηράς με στόχο την ασφαλέστερη μετακίνηση του προσωπικού αλλά και τη βελτίωση της επιχειρησιακής του ετοιμότητας.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), στο πλαίσιο της μέριμνας υπέρ του προσωπικού του Στρατού Ξηράς και του προσωπικού και των τριών Κλάδων των ΕΔ που υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ και της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης της παρεχόμενης ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις του, προμηθεύθηκε για την κάλυψη των δικών του αναγκών αλλά και επ’ ωφελεία του ΓΕΕΘΑ, τα ακόλουθα οχήματα:

-Σαράντα πέντε (45) οχήματα επιτήρησης παντός εδάφους (διπλής καμπίνας).

Όπως έχουν γράψει τα «ΝΕΑ», από το καλοκαίρι το ΓΕΣ με  έχει προχωρήσει στην προμήθεια διπλοκάμπινων τετρακίνητων οχημάτων. Ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης γνώριζε καλά τις ανάγκες του Στρατού και μόλις παρουσιάστηκε η ευκαιρία προχώρησε στην υλοποίηση της προμήθειας. Κάποια από τα συνολικά 45 διπλοκάμπινα οχήματα που έχει αποκτήσει ο Στρατός Ξηράς έχουν ήδη φτάσει στον Έβρο, ενώ αριθμός τους θα εξοπλίσει και τα νησιά. Στόχος είναι με τα διπλοκάμπινα οχήματα, οι περίπολοι στα σύνορα να γίνουν ευέλικτες, ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές. Κι αυτό διότι τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν το πλεονέκτημα κίνησης σε κάθε έδαφος και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (χιόνι, σε βροχή με λασπωμένα εδάφη). Η μεταφορά των περιπόλων σε τέτοιες αντίξοες καιρικές συνθήκες πάντα απασχολούσε τα Επιτελεία.

Επίσης αποκτήθηκαν:

-Δεκαεννέα (19) λεωφορεία 50 – 55 θέσεων.

-Είκοσι (20) μικρά λεωφορεία.

Το πρόγραμμα προμήθειας οχημάτων θα συνεχιστεί και το 2021.