Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού στην Ελλάδα. Πρώτη από όλους τους Έλληνες έλαβε το εμβόλιο η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό».

Όπως είπε χαρακτηριστικά και η ίδια: «Είμαι η πρώτη νοσηλεύτρια που έκανε το εμβόλιο. Στο πρόσωπο μου τιμάται όλος ο κλάδος και θεωρείται τιμητική επιλογή στο έργο και την προσφορά μας».

Αμέσως μετά, εμβολιάστηκε ο 85χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Ακολούθησαν οι εμβολιασμοί των επισήμων, με την Πρόεδρο της Δημοκατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και την πρόεδρο της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Φωτογραφίες από τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

Ακολούθησαν σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής οι εμβολιασμοί των πρώτων υγειονομικών, οι οποίοι έχουν και προτεραιότητα στη λήψη του εμβολίου.

Γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό που βρίσκονται τόσους μήνες στην πρώτη γραμμή της «μάχης» έκαναν με ενθουσιασμό το εμβόλιο.