Η επίσημη ονομασία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech είναι ένας συνδυασμός των εννοιών που σχετίζονται με αυτό, όπως η ανοσία αλλά και το mRNA.

Μπορεί ακόμα να είναι δύσκολο και ως… ονομασία, το Comirnaty, ωστόσο είναι μια λέξη που θα βρίσκεται στη ζωή μας για πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια.

Το όνομα που επιλέχθηκε για το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Pfizer και της BioNTech, συνδυάζει τη λέξη community (κοινότητα), immunity (ανοσία), mRNA και COVID (κοροναϊός).

Πώς παντρεύτηκαν αυτές οι έννοιες;

Την απάντηση έδωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας του Brand Institute που συνεργάστηκε με τις εταιρείες ανάπτυξης του εμβολίου για το όνομα, που μίλησε στο fiercepharma.com.

«Το όνομα επινοήθηκε από την ανοσία στον Covid-19 και ενσωματώνει το mRNA στη μέση, η οποία είναι η τεχνολογία της πλατφόρμας, και στο σύνολό του το όνομα σχηματίστηκε για να παραπέμπει στη λέξη κοινότητα» ανέφερε.

Ο στόχος στην ονομασία των φαρμάκων είναι να εμπεριέχονται συγκεκριμένες ιδέες και να ενώνεται το νόημα σε ένα όνομα.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι έννοιες υψηλής προτεραιότητας ήταν η ανοσοποίηση COVID και η τεχνολογία mRNA.

Η λέξη έχει το πρόθεμα – Co, ακολουθούμενο από το mRNA στη μέση, τελειώνει με το επίθημα -ty, με το οποίο τελειώνει και η λέξη community (κοινότητα) αλλά και immunity (ανοσία).