ΒBC και BHMA της Κυριακής!

Το κορυφαίο βρετανικό περιοδικό «BBC History Magazine» έρχεται στην Ελλάδα!

Από την Κυριακή και κάθε μήνα στο Βήμα της Κυριακής.

Το νούμερο 1 περιοδικό στον κόσμο με τη μεγαλύτερη επίδραση στον χώρο της ιστοριογραφίας.

Tα πιο γνωστά κεφάλαια της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας ζωντανεύουν μέσα από τεκμηριωμένα, συναρπαστικά και εκλαϊκευμένα άρθρα κορυφαίων ιστορικών και δημοσιογράφων.

Το περιοδικό που φωτίζει το παρελθόν και μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον σύγχρονο κόσμο.

Από την Κυριακή, η ιστορία γράφεται στο «Βήµα». Με το κύρος του BBC.

Μαζί

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πολιτικές δολοφονίες που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Δολοφονίες που άλλαξαν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.

Τεκμηριωμένα στοιχεία, από έγκριτους μελετητές, ζωντανεύουν εγκλήματα, που έγιναν με στόχο την κατάκτηση της εξουσίας.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα

Αλντο Μόρο

To χρονικό της δολοφονίας του ιταλού πρωθυπουργού, που αποτελεί κομβικό σημείο στην πολιτική ιστορία της Ιταλίας.

Η απαγωγή του από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, η εκτέλεσή του μετά από 54 ημέρες αιχμαλωσίας και οι θεωρίες συνομωσίας 42 χρόνια μετά.

Μια μοναδική σειρά με τις σημαντικότερες πολιτικές δολοφονίες όλων των εποχών και την επίδρασή τους. Ερευνες σε βάθος και στοιχεία ζωντανεύουν τα εγκλήματα που συντάραξαν χώρες και εποχές. Ο αναγνώστης των συναρπαστικών αυτών βιβλίων βλέπει να ξετυλίγονται στις σελίδες τους στιγμή προς στιγμή οι πιο σκοτεινές περιπέτειες από τις οποίες πέρασαν ολόκληρα έθνη.

Αλντο Μόρο:

Εχουν περάσει σαράντα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Αλντο Μόρο, έχουν πραγματοποιηθεί πέντε δίκες, από τις οποίες οι τέσσερις έχουν εκδώσει απόφαση, δύο εξεταστικές επιτροπές του κοινοβουλίου έχουν ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτήν, ενώ η τελευταία από αυτές ολοκλήρωσε το έργο της το 2018. Ωστόσο, η συγγραφή κειμένων περισσότερο ή λιγότερο επιστημονικών, καθώς και οι θεωρίες συνωμοσίας, που διαδίδονται μέσω των διαφόρων μέσων μαζικής ενημέρωσης, δεν σταματούν. Γιατί; Επειδή, μεταξύ άλλων, ο θάνατος του Μόρο συνιστά ένα κομβικό πολιτικό σημείο στην ιστορία της Ιταλικής Δημοκρατίας, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις, από τα θεσμικά όργανα, τα κόμματα έως και τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, διαφώνησαν, η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους στην αναπαράσταση αυτών των γεγονότων. Αυτό το βιβλίο εντοπίζει, με βάση τον τεράστιο διαθέσιμο αριθμό πηγών, τα κρίσιμα σημεία αυτής της δολοφονίας και επιχειρεί να δώσει μια εξήγηση χωρίς να προσπαθεί να αποφύγει τις ιστορικές ευθύνες που είναι και παραμένουν συλλογικές.

«Το να μείνει κανείς ακλόνητος μπορεί να φαίνεται πως είναι η κατάλληλη λύση, όμως το να κάνει και μερικές παραχωρήσεις δεν είναι απλώς σωστό, αλλά είναι και πολιτικά χρήσιμο». (Αλντο Μόρο, επιστολή από τη «λαϊκή φυλακή» στον Μπενίνιο Τζακανίνι, γραμματέα των Χριστιανοδημοκρατών, 31 Μαρτίου 1978)

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Ματέο Αλμπανέζε, καθηγητής της ιστορίας των πολιτικών κομμάτων και κινημάτων στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας, ασχολείται με τη βία στην πολιτική και τον εξτρεμισμό ήδη από τον καιρό της διδακτορικής του διατριβής η οποία έγινε θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο. Διετέλεσε ερευνητής σε διάφορα πανεπιστήμια (Παρίσι, Λισαβόνα, Νέα Υόρκη) και είναι συγγραφέας δοκιμίων και πλήθους βιβλίων στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Ακόμη

Διακοπές

Ο πιο πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός, σας μεταφέρει νοερά σε αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας.

Γνωρίστε γραφικά χωριά και μυστικές διαδρομές.

Ανακαλύψτε τοπικές κουζίνες, εκλεκτά κρασιά, αλλά και εμπειρίες εναλλακτικών αποδράσεων

Μία πολυτελή έκδοση 400 σελίδων.

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: 
«Αλντο Μόρο»: €0,50