Το περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ  «EGEO– Η θάλασσα για μένα» σε σκηνοθεσία Βίκυς Μαρκολέφα και Μπάστιαν Φίσερ διακρίθηκε στην κατηγορία Καλύτερου Διεθνούς Μικρού Μήκους τηs επετειακήs διοργάνωσηs του διεθνούς φεστιβάλ GEO FILM FESTIVAL στην Ιταλία. Οι προβολές του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό γύρω από τη σχέση ανθρώπου – θάλασσας με επίκεντρο τις Κυκλάδες και προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2018. Από τότε, η  πορεία του είναι θαυμαστή με προβολές και διακρίσεις σε ελληνικά φεστιβάλ όπως και του εξωτρικού.  «Το EGEO μας καλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα, την ανεκτίμητη αυτή πηγή ζωής που σήμερα περισσότερο από ποτέ, κινδυνεύει»  δηλώνουν οι δύο σκηνοθέτες που είναι και παραγωγοί της ταινίας.

Το «EGEO – Η θάλασσα για μένα» αποτελεί μια παραγωγή της Mind the Bump σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη και το MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), Τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Σικίνου, Σερίφου, Κιμώλου και Φολεγάνδρου.

Άλλες διακρίσεις του ντοκιμαντέρ έγιναν στο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ιεράπτερας, το Short Cuts Film Festival της Σερβίας και στο Διεθνές Φεστιβάλ  «Cinema and You» της Ουκρανίας.