1. Με την παλιά καλή μέθοδο της κατσαρόλας

ΥΛΙΚΑ  (για 2-4 μερίδες)

70 γρ. καλαμπόκι

2 κ.σ. ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα (με χοντρό σχετικά πάτο για να μην καίγονται εύκολα). Τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Δίνουμε λίγο χρόνο να ζεσταθεί καλά το λάδι και προσθέτουμε το καλαμπόκι σε μια στρώση στη βάση (να ακουμπούν όλα στη βάση). Κλείνουμε το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά για μισό λεπτό. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, σκεπασμένη πάντα, και περιμένουμε να τα ακούσουμε να σκάνε. Μόλις αρχίσουν να σκάνε, σηκώνουμε την κατσαρόλα (με κλειστό πάντα το καπάκι) και την κουνάμε για λίγα δευτερόλεπτα ενώ την ξαναγυρίζουμε στη φωτιά. Προσπαθούμε να μην την έχουμε συνέχεια στη φωτιά για να μην μας καούν. Μόλις ο θόρυβος σταματήσει ή ελαττωθεί σημαντικά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μπολ.

  1. Στον φούρνο μικροκυμάτων

ΥΛΙΚΑ (για 2-4 μερίδες)

70 γρ. καλαμπόκι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αγοράζουμε την ειδική συσκευασία ποπκόρν (τα σκέτα) στη σακούλα (στα σουπερμάρκετ) και ακολουθούμε τις οδηγίες. Εναλλακτικά, βάζουμε το καλαμπόκι σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνους μικροκυμάτων και το σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Κλείνουμε τον φούρνο και τον ρυθμίζουμε στα 2΄40΄΄- 2΄50΄΄.

  1. Με μηχανή

ΥΛΙΚΑ  (για 2-4 μερίδες)

70 γρ. καλαμπόκι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το καλαμπόκι στη μηχανή ποπκόρν και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

ΤΑ “ΑΡΩΜΑΤΙΖΟΥΜΕ” ΜΕ 4 ΤΡΟΠΟΥΣ

1) Κλασικός

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι ιμαλαϊων

Λιώνουμε το βούτυρο. Περιχύνουμε τα ποπκόρν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.

2) BBQ

1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.σ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. αλάτι Ιμαλαΐων ψιλό

85 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)

50 γρ. βούτυρο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και τη ζάχαρη καρύδας. Αυτό το μείγμα μπορούμε να το φυλάξουμε σε βαζάκι που κλείνει καλά και για επόμενες φορές.

Λιώνουμε το βούτυρο. Περιχύνουμε τα ποπκόρν, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε το μείγμα.

3) Με καραμέλα

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1/2 κ.γ. άρωμα καραμέλας

Λίγο αλάτι

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το άρωμα καραμέλας και αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα ποπκόρν μέσα στο μείγμα και τα μεταφέρουμε σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.

4) Με σοκολάτα

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

½  κ.γ. άρωμα βανίλιας

4 κ.γ. κακάο χωρίς ζαχαρη

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο, το άρωμα βανίλιας και αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα ποπκόρν μέσα στο μείγμα και τα μεταφέρουμε σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.