Πάνκεϊκ με βρόμη, σύκα και ρόδι

Μια πρόταση για το πρωινό, ιδανική και για vegan.

Food styling:Καρολίνα Δωρίτη/ φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 10′

ΥΛΙΚΑ (για 4-5 πάνκεϊκ)

100 γρ. νιφάδες βρόμης

140 ml γάλα αμυγδάλου

1 ώριμη μπανάνα

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.γλ. αλάτι

Τα σπόρια από 1 λοβό φυσικής βανίλιας ή 1 κ.γλ. σκόνη

½ κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.σ. σπόροι chia

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου + επιπλέον για σερβίρισμα

Ηλιέλαιο ή κάποιο άλλο φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Λίγο αμυγδαλοβούτυρο για το σερβίρισμα

1 φρέσκο σύκο

1 – 2 κ.σ. καθαρισμένο ρόδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρόμης μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προσθέτουμε το γάλα, την μπανάνα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα, τους σπόρους chia και τις 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει χυλός.

Βάζουμε ένα μικρού μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με το λάδι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε περίπου 2 κ.σ. από το μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρουμε με αμυγδαλοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς ή ταχίνι), φρεσκοκομμένα σύκα, ρόδι και σιρόπι σφενδάμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk