Καμία επίπτωση στην συνεργασία Daimler-Renault-Nissan για την εξέλιξη και την δημιουργία κινητήρων δεν θα έχει η δρομολογούμενη συμφωνία του γερμανικού ομίλου με την κινεζική Geely, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ίδια επεσήμανε επίσης ότι εξετάζονται νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες συνεργασίας ανάμεσα στην Daimler και την συμμαχία Renault-Nissan.

Αργά την Τρίτη 17 Νοεμβρίου εκπρόσωπος της Daimler επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt σύμφωνα με το οποίο η Geely θα εξελίξει, από κοινού με τους Γερμανούς, κινητήρες βενζίνης διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα πρόκειται για υψηλής αποδοτικότητας κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα χρησιμοποιηθούν σε υβριδικά οχήματα.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι κινητήρες αυτοί θα κατασκευάζονται παράλληλα σε Ευρώπη και Κίνα, με την προοπτική τα εργοστάσια του ομίλου στην Γερμανία να ανανεωθούν σταδιακά προκειμένου να ασχοληθούν με την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων.

Ανίδραση υπήρξε και από την πλευρά του συμβουλίου εργαζομένων στο γερμανικό εργοστάσιο του Unterturkheim, που εξειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων και βενζινοκινητήρων.

«Μένουμε άφωνοι. Δεν υπήρξε καν συζήτηση για πιθανά εναλλακτικά σημεία κατασκευής κινητήρων» ανέφερε σχετικά ο Michael Heaberle, επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων εκεί. «Έχουμε την δυνατότητα να κατασκευάσουμε τετρακύλινδρους κινητήρες εδώ, αλλά δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για αυτό».