Ατομικά κέικ με ελαιόλαδο

Γλυκάκια φτιαγμένα με πετιμέζι ή χαρουπόμελο- δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη και βούτυρο.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/ φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15΄/ Ψήσιμο 20΄ – 25΄

ΥΛΙΚΑ (για 6 κέικ)

2/3 φλ. ελαιόλαδο

¾ φλ. πετιμέζι ή χαρουπόμελο

2 αβγά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ. χαρουπάλευρο

½ κ.γ. μείγμα από σκόνη κανέλας, γαρίφαλου και μοσχοκάρυδου

1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, το ελαιόλαδο με το πετιμέζι και τα αβγά. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα αλεύρια, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα των αλευριών στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας απαλά. Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος 6 θήκες για κέικ και μοιράζουμε το μείγμα. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk