Πατατόσουπα με πράσο

Μερικές μικρές προσθήκες ( πχ γάλα καρυδιού, σιρόπι σφενδάμου, χοντροκομμένα καρύδια) κάνουν τη διαφορά.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/ φωτογραφία:Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 35’/ Μαγείρεμα 20’-30’

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους μεσαίου μεγέθους

150 γρ. πράσα σε ροδέλες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ φλ. καυκαλήθρες, χοντροκομμένες, με τα κοτσάνια

400 ml γάλα καρυδιού

200 ml ζωμός λαχανικών σπιτικός ή από βιολογικό κύβο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Αλάτι, πιπέρι

Για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

½ πράσο σε ροδέλες

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου

1/3 φλ. καρύδια χοντροκομμένα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τις πατάτες με τα πράσα και τις καυκαλήθρες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό και το γάλα καρυδιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι πατάτες. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός (ραβδομπλέντερ) ή σε κανονικό μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Γαρνίρισμα: Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε στο λάδι το πράσο να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέσα και τα χοντροκομμένα καρύδια. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα με το σοταρισμένο γαρνίρισμα από πάνω.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Το μυστήριο της παραβίασης των θυρίδων Απόλυτο μυστήριο καλύπτει την υπόθεση παραβίασης τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων σε κατάστημα της Alpha... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk