Προετοιμασία 20΄/ Αναμονή 1 – 2 ώρες/ Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 2 – 4 μερίδες)

300 – 350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

500 γρ. σέσκουλα

500 γρ. σπανάκι

1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 – 3 φλιτζ. νερό

αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για 1 – 2 ώρες. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε για 30 – 35 λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια.

Στο μεταξύ πλένουμε καλά τα σέσκουλα και το σπανάκι και τα χοντροκόβουμε σε σουρωτήρι.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί το λάδι, σοτάρουμε εκεί το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, 2 – 3 φλιτζάνια νερό, τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.