Μαυρομάτικα με σέσκουλα και σπανάκι

Νόστιμο, υγιεινό και ελαφρύ πιάτο με όσπρια.

Προετοιμασία 20΄/ Αναμονή 1 – 2 ώρες/ Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 2 – 4 μερίδες)

300 – 350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

500 γρ. σέσκουλα

500 γρ. σπανάκι

1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 – 3 φλιτζ. νερό

αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με μπόλικο νερό για 1 – 2 ώρες. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε για 30 – 35 λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια.

Στο μεταξύ πλένουμε καλά τα σέσκουλα και το σπανάκι και τα χοντροκόβουμε σε σουρωτήρι.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί το λάδι, σοτάρουμε εκεί το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, 2 – 3 φλιτζάνια νερό, τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Το μυστήριο της παραβίασης των θυρίδων Απόλυτο μυστήριο καλύπτει την υπόθεση παραβίασης τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων σε κατάστημα της Alpha... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk