Ταμπούλε με κολοκύθι

Το μυστικό γι’ αυτή τo νόστιμo σαλατογεύμα είναι τα πολλά μυρωδικά

food styling: Καρολίνα Δωρίτη/Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15’, Αναμονή 1 ώρα

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες ως γεύμα – 6 ως σαλάτα)

250 γρ. πλιγούρι

270 γρ. κολοκυθάκι, κομμένο σε μικρά καρέ (μικρότερα από 1 εκ.)

3 κρεμμυδάκια φρέσκα (και το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα

280 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

3 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

150 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους

Για το ντρέσινγκ

100 ml ελαιόλαδο

70 ml χυμό λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε καλά σε πολύ ψιλό σουρωτήρι, πατώντας το με τα χέρια να στραγγίξουν καλά όλα τα υγρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το έτοιμο πλιγούρι και προσθέτουμε τα λαχανικά και τη φέτα.

Ντρέσινγκ: Βάζουμε τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι χτυπώντας με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk