Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  η τρίτη επένδυση του EOS Hellenic Renaissance Fund που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, στην εταιρία τροφίμων Agrifreda A.E.

Η επένδυση αυτή, ύψους 15 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης κεφαλαίου και το fund κατέχει πλέον μειοψηφικό ποσοστό.

Η Agrifreda ιδρύθηκε και διευθύνεται από το 2000 στην Άψαλο Εδέσσης από τον Γιάννη Σινιόσογλου και δραστηριοποιείται στις αγορές των κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων, χαλβά και ταχίνι, εμφιαλωμένου νερού και προϊόντων ζαχαροπλαστικής και σοκολάτας, με περισσότερους από 1.500 ενεργούς κωδικούς προϊόντων. Η εταιρία αναπτύσσεται σε τρεις ξεχωριστές παραγωγικές μονάδες με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 37.000 τ.μ. και τρείς αποθηκευτικές μονάδες 45.000 τ.μ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη συνεισφορά των κεφαλαίων της EOS θα ενισχυθεί περαιτέρω το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας που βρίσκεται υπό εξέλιξη με την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων κατάψυξης που θα αυξήσουν την παραγωγική δυναμικότητα κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων, νέες γραμμές παραγωγής σε κατεψυγμένα φρούτα, νέα μονάδα παραγωγής νερού, επέκταση και ολοκλήρωση της επένδυσης στη μονάδα παραγωγής χαλβά και ταχίνι, νέο κέντρο logistics στην Αθήνα, και νέα μονάδα παραγωγής σοκολάτας.

Σχετικά με την EOS Capital Partners

H EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε με υπό διαχείριση κεφαλαία ύψους € 120 εκ. περίπου (EOS Hellenic Renaissance Fund – “EHRF”), εστιάζει σε αναπτυξιακές επενδύσεις σε υγιείς μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ακρογωνιαίος λίθος για τη δημιουργία του EHRF, ήταν η συμμετοχή του στο πρόγραμμα Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση της εξέλιξης του τομέα κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα.