Κρέμα μαστίχας

Ο,τι πιο απλό, εύκολο και ελαφρύ.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία – παρασκευή 20’

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

1 λίτρο γάλα πλήρες

1 κ.γ. (κοφτό) δάκρυα μαστίχας, τριμμένα με λίγη ζάχαρη στο γουδί ή στο μούλτι

130 γρ. ζάχαρη

2 αβγά

45 γρ. κορν φλάουρ

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αβγοδάρτη. Υστερα από λίγο αρχίζει το μείγμα να πήζει το όλο βράσιμο θα πάρει το πολύ μέχρι 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κοχλάσει λίγο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε σε 6 μπολάκια και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk