Μια νέα καταγγελία σε βάρος του ιερέα με τα ψεύτικα «διαμάντια», φέρνει σήμερα στο φως, αποκλειστικά, το MEGA.

Ο Σάββας Χατζηχριστοδούλου, Χρυσοχόος δηλώνει στην κάμερα του MEGA: «Λάθος μου μεγάλο αλλά… σεβασμό. Έδειξα μεγάλο σεβασμό στον παπά. Δεν περίμενα ποτέ ένας παπάς να μου κάνει αυτή τη ζημιά».

Μια νέα καταγγελία σε βάρος του ιερέα με τα ψεύτικα «διαμάντια», φέρνει σήμερα στο φως, αποκλειστικά, το LIVE NEWS. Και δεύτερος χρυσοχόος, λύνει τη σιωπή του και ισχυρίζεται ότι ο ρασοφόρος, που καταγράφηκε στο βίντεο ντοκουμέντο, του πούλησε μαϊμού διαμάντια, έναντι 4.400 ευρώ.

«Εμπιστεύτηκα… τα ράσα»

Όχι μία, αλλά δύο φορές καταγγέλλει ο χρυσοχόος ότι τον επισκέφθηκε στο κατάστημά του στην Καλλίπολη, ο ιερέας συνοδευόμενος από δύο ακόμη άνδρες.

«Ένας κύριος που διατηρεί αυτός και ο γιος του ενεχυροδανειστήριο κάπου στον Πειραιά ερχόμενος εδώ να το εξυπηρετήσω έχει μαζί του και έναν παπά. Ο παπάς κάθισε εκεί, έχει μαζί του ένα φακελάκι με δυο πέτρες μέσα στην αρχή, το βάζω στο γραφείο μου, βγάζω τα εργαλεία μου, το τσεκάρω, το ελέγχω, και τα είδα ότι ήταν καλά».

Σύμφωνα με τον χρυσοχόο, ο παπάς έμεινε για μία ώρα και ένα τέταρτο. Σκοπός του ήταν να κερδίσει την εμπιστοσύνη για να του πουλήσει πιο εύκολα τα ψεύτικα διαμάντια.

«Του έδωσα τα χρήματα που και έφυγαν αμέσως. 4.400 ευρώ ήταν το κοστολόγιο. Αυτό γράφω και στη μήνυση που του έκανα. Ο παπάς μου έδωσε τις πέτρες, ο άλλος πήρε τα λεφτά».

Εξελιγμένη παρτίδα ψεύτικων διαμαντιών

Ακόμα και γεμολόγος, ειδικός στην ταυτοποίηση πολύτιμων λίθων, δυσκολεύτηκε πολύ να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα διαμάντια ήταν ψεύτικα.

«Με παίρνει τηλέφωνο ο γιος μου, του είπα ότι πρέπει να πάρει τα διαμάντια, να πάει να τα τσεκάρει, σε ειδικό τεχνικό που λέγεται γεμολόγος. Αυτό είναι μια καινούργια τεχνολογία που ούτε ο ειδικός μπόρεσε με ακριβό μηχάνημα να ελέγξει αν είναι αληθινό ή ψεύτικο. Μία ώρα και ένα τέταρτο προσπαθούσε να δει αν είναι αληθινές ή ψεύτικες».

Λίγες ημέρες αργότερα ο χρυσοχόος δέχεται ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του που του περιγράφει έναν… ιερέα ο οποίος θέλει να του πουλήσει… πολύτιμους λίθους. Ο παπάς είχε πάρει σβάρνα τα κοσμηματοπωλεία με την πραμάτεια του, λέει.

«Και μου λέει έτσι κι έτσι. Ένας παπάς μου πουλάει αυτό το πράγμα, αυτά τα διαμάντια. Και του λέω, μην τον αφήσεις να φύγει, στέλνω τον γιο μου. Πραγματικά στέλνω τον γιο μου, μόλις βλέπει τον γιο μου, τα ‘χασε. Ανακάλυψα ότι είχε πάει και σε πολλά άλλα μαγαζιά, όχι μόνο στο δικά μου, όχι μόνο στο Φάληρο. Πήγε και στη Νίκαια, πήγε και στον Κορυδαλλό, πήγε στον Πειραιά, στο κέντρο της Αθήνας…»

Αρνείται τις κατηγορίες ο ιερέας

Ο ιερέας… διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι ουδέποτε πούλησε διαμάντια σε οποιοδήποτε άλλο χρυσοχοείο, πέραν του πρώτου, όπου και καταγράφηκε από τις κάμερες να κάνει την συναλλαγή.

«Αυτό όχι, δεν ισχύει. Πρώτα – πρώτα, γιατί ο καθένας μπορεί να λέει πολλά, αυτό αποδεικνύεται με παραστατικά, εγώ πήγα με την ταυτότητά μου, έρευνα αγοράς έκανα και σε άλλο χρυσοχοείο, αλλά ουδέποτε έκανα άλλη κίνηση. Άλλωστε αυτά όλα αποδεικνύονται με τα σχετικά έγγραφα».

-Έχετε πάρει χρήματα από άλλο χρυσοχοείο;

-«Όχι, όχι, όχι, όχι.»

-Από κανέναν…

-«Όχι, όχι, όχι.»

Έτσι ελέγχονται τα διαμάντια

«Το κεντράρουμε, η βελόνα ακουμπάει πάνω στο διαμάντι το γνήσιο, και κατευθείαν η βελόνα κινείται προς το πράσινο χρώμα».

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που ο λίθος, είναι πολύτιμος. Τι γίνεται όμως, με τα διαμάντια «μαϊμού»;

«Αν δεν βάλω διαμάντι, η βελόνα, δεν θα πάει στο πράσινο»

«Υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι που έχουν εξαπατηθεί».

Τα συγκεκριμένα διαμάντια τα οποία χρησιμοποιεί η σπείρα και έχει διασπείρει, είναι αυτά υψηλής τεχνολογίας, το συγκεκριμένο μηχάνημα, το οποίο το έχουν όλοι οι χρυσοχόοι, δεν το πιάνει.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες χρυσοχόους, η λίστα των συναδέλφων τους που έχουν παρόμοια εμπειρία με την δική τους είναι μεγάλη και σύντομα θα έρθουν νέες υποθέσεις στο φως.

Ο κ. Σάββας Χατζηχριστοδούλου, μίλησε στο LIVE NEWS κάνοντας λόγο για… έναν αρχηγό, ο οποίος «έφερε τον παπά». «Μου είπαν ότι κληρωνόμησε μια περιουσία ο παπάς και πως θέλουν να μου τα δώσουν», σημείωσε.

«Είμαι στο επάγγελμα 54 χρόνια, δεν μπορεί να με ξεγελάσει κάποιος, όμως αυτά είναι υψηλής τεχνολογίας», πρόσθεσε.

«Είναι τέλεια απομίμηση διαμαντιών», υπογράμμισε τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η γνησιότητά τους από τα όργανα που διαθέτει και πρέπει να τα πάει σε γεμμολόγο, «ο οποίος μετά από 1 ώρα και ένα τέταρτο ανακάλυψε ότι ήταν ψεύτικο».

Ο πατέρας Δημήτριος, ο ιερέας που κατηγορείται ότι πούλησε σε κοσμηματοπώλες ψεύτικα διαμάντια μίλησε στο LIVE NEWS δίνοντας τη δική του θέση για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Έχω πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κύριος λέει ότι μου έδωσε 4 χιλιάρικα. Εγώ όταν έκανα την έρευνα αγοράς μου, πήγα από το κατάστημά του και μου είπε ότι τον ενδιαφέρουν», τόνισε.

Ερωτηθείς για το πως βρέθηκαν στην κατοχή του τα διαμάντια, απάντησε πως «είναι από κληρονομιά, από συγγενικό μου πρόσωπο. Υπάρχει η διαθήκη. Πήγα και τα έλεξγα σε 2-3 μηχανήματα», πρόσθεσε.