Κορωνοϊός – Γώγος : lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το κατά πόσο θα πάμε σε lockdown στην Αττική, σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος σημειώνοντας ότι τα ΜΜΜ είναι μεγάλη εστία υπερμετάδοσης του ιού

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν το κατά πόσο θα πάμε σε lockdown στην Αττική, σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

«Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που υπάρχουν το προσεχές 7ήμερο με 10ήμερο θα βγουν στο τραπέζι οι επόμενες δέσμες» είπε ο κ. Γώγος, αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής.

Ο κ. Γώγος, αναφέρθηκε παράλληλα στην κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε, τονίζοντας πως η προσπάθεια αυτή τη στιγμή έγκειται στο να μη φτάσουμε στο lockdown.

«Η προσπάθεια είναι να μη γίνει κάτι τέτοιο, να έχουμε βελτίωση των δεικτών και των παραμέτρων, με τη σωστή συμμόρφωση και επιτήρηση» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Πιθανά μέτρα

Η Αττική είναι στο πορτοκαλί, δήλωσε και ανέφερε πως αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τεθούν σε ισχύ πιο ήπια μέτρα όπως: απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12, προστασία ατόμων 65 και άνω, καθολική χρήση μάσκας.

Συμπληρώνοντας επί του ιδίου ζητήματος, έκανε αναφορά σε περιορισμένα lockdown, όχι οριζόντιο όπως είχε εφαρμοστεί προ μηνών.

«Η προσπάθεια θα είναι για περιορισμένα lockdown, όχι οριζόντια, σε πολύ δύσκολες περιοχές. Είτε σε δομές, ακόμη και για μετακινήσεις από γειτονιά σε γειτονιά, αν και είναι πολύ δύσκολο».

Σημείωσε, ακόμη, πως μπορεί να γίνουν κινήσεις σε περιοχές όπου υπάρχει συγχρωτισμός, όπως τα Πατήσια και η Κυψέλη.

Εστίες υπερμετάδοσης τα ΜΜΜ

Για την εικόνα συγχρωτισμού που διαμορφώνεται καθημερινώς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Γώγος σημείωσε πως είναι επικίνδυνη, αναφέροντας πως τα ΜΜΜ είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Όπως συμπλήρωσε, η χρήση μάσκας προφυλάσσει σε μεγάλο ποσοστό, επεσήμανε, όμως, πως απαραίτητη θα ήταν και η συχνή χρήση αντισηπτικών καθώς οι επιβάτες ακουμπούν στα ίδια σημεία.

«Πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια» είπε και επεσήμανε, καταλήγοντας, πως «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία