Ελληνική σαλάτα στο βάζο!

Βάζοντας τη σαλάτα μας σε ένα γυάλινο δοχείο, αφ’ ενός την μεταφέρουμε εύκολα αν θέλουμε να την πάρουμε μαζί μας (για σνακ στην παραλία πχ), και αφ’ ετέρου μπορούμε να την διατηρήσουμε φρέσκια και τραγανή μέχρι και 3 ημέρες στο ψυγείο.

food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

ΥΛΙΚΑ (για ένα βάζο 1 lt)

Για το ντρέσινγκ

1 1/2 κ.σ. ξίδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γλ. ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

1 μικρό βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε χοντρές φέτες

1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)

6-8 ελιές μαύρες της αρεσκείας μας

120 γρ. βρασμένο σιτάρι ή πλιγούρι

8 ντοματίνια ολόκληρα

100 γρ. φέτα κομμένη σε ακανόνιστα κομμάτια

1/2 κούπα άγρια ρόκα (ή μέχρι να γεμίσει έως πάνω το βάζο)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

«Συναρμολόγηση»

Ελέγχουμε ότι το βάζο είναι καθαρό και στεγνό. Πρώτα βάζουμε το ντρέσινγκ, στη συνέχεια το αγγούρι, την πιπεριά και μετά το σιτάρι (ή το πλιγούρι). Συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, τη φέτα και, τέλος, «σφραγίζουμε» με τη ρόκα. Κλείνουμε το βάζο.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk