Πριν από δύο χρόνια ο Μικέλε Μορόνε εργαζόταν ως κηπουρός σε μια πολίχνη της Βόρειας Ιταλίας. Είχε πάρει πρόσφατα διαζύγιο, έκανε καταθλιπτικές σκέψεις και ένιωθε ότι η επαγγελματική του ζωή είχε φτάσει σε ένα τέλμα. Παρά τις εντυπωσιακές του συμμετοχές σε τηλεοπτικά σόου, κανείς δεν τον προσλάμβανε ως ηθοποιό, τον θεωρούσαν υπερβολικά ωραίο για τους περισσότερους ρόλους. Μια μέρα χτύπησε ανέλπιστα το τηλέφωνό του. Ο ατζέντης του τού ανακοίνωσε από την άλλη γραμμή ότι μια πολωνική εταιρεία παραγωγής θεωρούσε ότι θα ήταν η τέλεια επιλογή για να ενσαρκώσει τον κεντρικό ήρωα στην ταινία που ετοίμαζε. Σήμερα, χάρη στην τεράστια επιτυχία του φιλμ «365 μέρες» που είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα Netflix, ο ευειδής 29χρονος συγκεντρώνει πλήθη σε κάθε του δημόσια εμφάνιση και πριν από λίγο καιρό υπέγραψε ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο με τον σχεδιαστή Πολ Μαρτσιάνο, ιδρυτή της φίρμας Guess, για την προώθηση των ποικίλων δραστηριοτήτων του στον χώρο της μόδας.

Ο ιταλός καλλονός γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1990 στο Μελενιάνο. Εχει τρεις μεγαλύτερες αδελφές και έναν αδελφό. Ο οικοδόμος πατέρας του πέθανε όταν ο Μορόνε ήταν 12 ετών. Σπούδασε θέατρο και πρωταγωνίστησε σε κάποιες παραστάσεις, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίσει. Το 2014 παντρεύτηκε τη λιβανέζα σχεδιάστρια μόδας Ρούμπα Σααντέχ, με την οποία απέκτησε δύο γιους. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2018. Το παρουσιαστικό του τον βοήθησε να εργαστεί ως μοντέλο και το 2016 συμμετείχε στην ιταλική εκδοχή του «Dancing with the Stars», όπου έφτασε μέχρι τον τελικό, χωρίς δυστυχώς να κερδίσει. Ο ρόλος του ως Μάσιμο Τορικέλι στις «365 μέρες» (υποδύεται έναν μαφιόζο που απάγει μια ωραία γυναίκα δίνοντάς της περιθώριο ενός ημερολογιακού έτους για να τον ερωτευτεί) τον έκανε διάσημο κυριολεκτικά σε μία νύχτα. Ο ίδιος έχει αφηγηθεί σε συνέντευξή του πως το βράδυ που άρχισε να προβάλλεται η ταινία έπεσε για ύπνο με 700.000 followers στο Instagram και όταν ξύπνησε ο αριθμός είχε ξεπεράσει τα 2,2 εκατομμύρια (σήμερα τον ακολουθούν περισσότεροι από 9,4 εκατομμύρια λογαριασμοί). Εκείνο το πρωί βγήκε από το σπίτι του στη Ρώμη για να αγοράσει ψωμί και τότε κατάλαβε ότι η ζωή του είχε πλέον αλλάξει. Κάθε λίγα μέρα κάποιος τον προσέγγιζε ζητώντας του να βγουν μαζί μια σέλφι.

Πολύπλευρο ταλέντο

Η παραγωγή που τον ανέδειξε σε μεγάλο αστέρι έχει συγκριθεί, λόγω της φύσης των αισθησιακών σκηνών της, με τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Εχει λάβει γενικώς εξαιρετικά κακές κριτικές – πολλοί μάλιστα την έχουν κατηγορήσει ότι ωραιοποιεί την κουλτούρα του βιασμού και πως εξωραΐζει το σύνδρομο της Στοκχόλμης -, όμως γρήγορα εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο. Ενας βασικός λόγος για το σουξέ της ταινίας ήταν και η προώθησή της μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας TikTok, που είναι φοβερά δημοφιλής στις πολύ νεαρές ηλικιακές ομάδες. Διάφοροι χρήστες χρησιμοποίησαν κάποιες (κατά λάθος) αστείες ατάκες για να φτιάξουν δικά τους βιντεάκια ή βιντεοσκόπησαν τις αντιδράσεις τους σε ορισμένα τολμηρά ενσταντανέ προμοτάροντας στην πραγματικότητα τις «365 μέρες». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μορόνε είναι επίσης μουσικός, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Τον περασμένο Φεβρουάριο κυκλοφόρησε το άλμπουμ του με τίτλο «Dark Room», ορισμένα από τραγούδια του οποίου έχουν περιληφθεί στο σάουντρακ της ταινίας. Το επίσημο βίντεο για το κομμάτι «Feel It» έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 23 εκατομμύρια views στο YouTube. Αυτή την περιόδο γράφει τα καινούργια του τραγούδια, διαβάζει διάφορα σενάρια και περιμένει να δει πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου σίκουελ που έχει μπει προσωρινά στον πάγο εξαιτίας της πανδημίας.

Οι νέοι σταρ του Netflix

Ο Μορόνε δεν είναι φυσικά ο μοναδικός ζεν πρεμιέ που έχει κάψει καρδιές χάρη στο Netflix. Πριν από λίγες ημέρες έγινε διαθέσιμη η συνέχεια της επιτυχημένης ρομαντικής κομεντί «The Kissing Booth», χάρη στην οποία απέκτησε αμέτρητες θαυμάστριες ο Τζέικομπ Ελορντι. Ο πανύψηλος (1,93 μέτρα συγκεκριμένα) 23χρονος είχε μάλιστα ερωτική σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του Τζόι Κινγκ. Αυτή την περίοδο είναι σινγκλ. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αυστραλία, ο ισπανικής καταγωγής ηθοποιός έχει παίξει επίσης στην εξαιρετική τηλεοπτική σειρά «Euphoria» με πρωταγωνίστρια τη Ζεντάγια. Αλλο ένα εφηβικό είδωλο που μας συστήθηκε μέσω της γνωστής πλατφόρμας streaming είναι ο Νόα Σεντινέο. Ο 24χρονος σήμερα Αμερικανός με τους 19,1 εκατομμύρια followers στο Instagram γεννήθηκε στο Μαϊάμι και εργάζεται ως ηθοποιός από τα 13 του. Η φήμη τού χτύπησε την πόρτα χάρη στη μεγάλη δημοτικότητα των ταινιών «To All the Boys I’ve Loved Before» και «The Perfect Date». Εχει υποδυθεί το αντικείμενο του πόθου της ποπ σταρ Καμίλα Καμπέγιο στο βιντεοκλίπ του τεράστιου χιτ «Havana». Στη μεγάλη οθόνη θα τον δούμε τα επόμενα χρόνια να ενσαρκώνει τον υπερήρωα He-Man σε μια σειρά από επίδοξα μπλοκμπάστερ. Στο τέλος της εφηβείας του αντιμετώπισε πρόβλημα αλκοολισμού, όμως εδώ και μερικά χρόνια είναι απολύτως νηφάλιος. Διατηρεί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ερωτικό δεσμό με το μοντέλο Αλέξις Ρεν.

Οσοι είχαν εν μέσω lockdown την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αστεία, συγκινητική και πολύ μοντέρνα σειρά «Never Have I Ever» θα πρόσεξαν σίγουρα τα εξωτικά χαρακτηριστικά του Ντάρεν Μπάρνετ. Ο 29χρονος ηθοποιός είναι Αμερικανός, όμως διαθέτει ιαπωνικά, σουηδικά και ινδιάνικα γονίδια. Την ίδια περίοδο πολλοί τηλεθεατές καθηλώθηκαν στις οθόνες τους από την υπερπαραγωγή «Hollywood» του Ράιαν Μέρφι. Πρωταγωνιστής ο Ντέιβιντ Κορενσουέτ, ένας 27χρονος ηθοποιός με clean-cut αμερικανική εμφάνιση, για τον οποίο λέγεται ότι διαθέτει όλα τα φόντα να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο σταρ σίστεμ των ΗΠΑ. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια σε εύπορη εβραϊκή οικογένεια, ο όμορφος, επίδοξος αστέρας σπούδασε στη φημισμένη σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης και μετά την αποφοίτησή του έπαιξε αρκετά στο θέατρο. Στην τηλεόραση μεταπήδησε το 2018 με μια σύντομη συμμετοχή στο «House of Cards», ενώ τον περασμένο μήνα τον είδαμε και στη δεύτερη σεζόν του ενδιαφέροντος σίριαλ «The Politician».