Την πρώτη του κατάθεση στις αστυνομικές αρχές έδωσε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Ο κ. Χίος περιέγραψε πώς έγινε η επίθεση σε βάρος του. Συγκεκριμένα, είπε στους αστυνομικούς ότι την ώρα που έφτασε στο σπίτι του και ετοιμαζόταν να μπει στο γκαράζ, ένας κουκουλοφόρος πλησίασε με γρήγορα βήματα την μεριά του οδηγού και πυροβόλησε δυο φορές κατά πάνω του με τις σφαίρες να τον πετυχαίνουν σε λαιμό και στήθος.

Άλλες δύο σφαίρες «καρφώθηκαν» στο όχημα του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδρασή του ήταν άμεση, αφού άνοιξε την πόρτα του ΙΧ καταφέρνοντας να χτυπήσει το όπλο, το οποίο και μπλόκαρε.

«Δεχόμουν απειλές»

Στην κατάθεσή του ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές.

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι μπορεί να οδήγησε κάποιον να προβεί σε δολοφονική επίθεση εναντίον του, είπε ότι ευθύνεται η αποκαλυπτική δημοσιογραφία και τα ρεπορτάζ του.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το όπλο του δράστη να είχε σιγαστήρα, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας ο οποίος να επιβεβαιώνει ότι άκουσε πυροβολισμούς τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου.

Μέχρι αυτή την ώρα, οι αστυνομικές Αρχές έχουν περισυλλέξει δύο κάλυκες από το σημείο της επίθεσης που εξετάζονται, ενώ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν των 9 mm. Επίσης, έχει ληφθεί βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της οικίας του θύματος καθώς και από άλλες κάμερες της περιοχής.