Φωτογραφίες: Automedia

H κορεατική φίρμα ετοιμάζει την ηλεκτροκίνητη ναυαρχίδα της η οποία θα πάρει την μορφή ενός coupe SUV, με επιρροές από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Imagine by KIA concept που η φίρμα είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το 2019.


Το νέο μοντέλο το οποίο προς το παρόν φέρει την κωδική ονομασία KIA CV θα αξιοποιήσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία θα συνδυάζεται με νέας γενιάς σύστημα επαναφόρτισης με ισχύ 800 Volt, δηλαδή αντίστοιχο της Porsche Taycan. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, το νέο μοντέλο θα υπόσχεται επαναφόρτιση σε περίπου 20 λεπτά στο δίκτυο υπερταχυφορτιστών της Ionity 350 ΚW. Σε ό,τι αφορά την αυτονομία, αυτή αναμένεται να ανέλθει σε 500 χλμ.

Για την ακρίβεια το νέο μοντέλο θα είναι το πρώτο που θα αξιοποιήσει την αρχιτεκτονική E-GMP η οποία θα σχεδιαστεί εξολοκλήρου με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση ενώ για την εξέλιξη των επιμέρους ηλεκτρικών χαρακτηριστικών η KIA θα εκμεταλλευθεί την συνεργασία της με την καινοτόμο Rimac, εξασφαλίζοντας στο νέο μοντέλο «καταιγιστικές επιδόσεις» οι οποίες μεταφράζονται σε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 3,0 δευτερολέπτων, μέγεθος που θα αναδείξει το ηλεκτροκίνητο coupe SUV στο ταχύτερο διαχρονικά μοντέλο των Κορεατών.