Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ανακοινώνει στις αρχές Αυγούστου την αντιπρόεδρό του. Οι υποψήφιες είναι πολλές.

Στις 14 Μαρτίου 2020, με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την Ευρώπη να εισέρχεται σταδιακά σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, λίγοι ήταν εκείνοι που πρόσεξαν εκείνο το βράδυ τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν στην τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020: «Αν λάβω το χρίσμα, θα προτείνω μια γυναίκα για το αξίωμα του αντιπροέδρου». Τέσσερις μήνες μετά, και ενώ η πανδημία πόρρω απέχει από το να έχει εξαφανιστεί, ειδικά στις ΗΠΑ, η κανονικότητα έχει επανέλθει σε βαθμό ώστε η πολιτική να εκτοπίζει τον κορωνοϊό από τα πρωτοσέλιδα.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Μάρκος Καρασαρίνης επισημαίνει ότι καθώς ο Τζο Μπάιντεν διαθέτει μεγάλο προβάδισμα σε βάρος του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις και η ανακοίνωση του ονόματος της υποψήφιας αντιπροέδρου του επίκειται, με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Αυγούστου, η Καμάλα Χάρις, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η Σούζαν Ράις, η Μισέλ Λουχάν Γκρίσαμ ή όποια άλλη επιλέξει τελικά δεν θα είναι μόνο η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα, αλλά η ισχυρότερη κατοχός του και, πιθανώς, η επόμενη πρόεδρος της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»