Τζέφρι Ευγενίδης: «Η Αμερική έχει πλέον προχωρήσει»

Από τις μοιραίες αδελφές Λίσμπον, στις ΗΠΑ τού «Black lives Matter» και τού «Law and Order»

«Εκδίδω ένα βιβλίο όποτε πιστεύω ότι έχω στα χέρια μου ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή και τον χρόνο των αναγνωστών. Δεν εκδίδω ένα βιβλίο επειδή απλώς έφθασε το πλήρωμα του χρόνου». Το μυθιστόρημα «Αυτόχειρες παρθένοι», που εκδόθηκε πριν από 27 χρόνια και πριν από 21 χρόνια έγινε κινηματογραφική ταινία με μεγάλη επιτυχία από τη Σοφία Κόπολα με πρωταγωνίστρια την Κίρστεν Ντανστ ως μία από τις κόρες της οικογένειας Λίσμπον, επανακυκλοφορεί στα ελληνικά και μας υπενθυμίζει τη λογοτεχνική αξία και το κύρος τού ελληνικής καταγωγής συγγραφέα του. 
 
Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Τζέφρι Ευγενίδης μιλάει στη Μαριλένα Αστραπέλλου για την αξεπέραστη γοητεία της λογοτεχνίας, η οποία εξακολουθεί να αντιστέκεται στη σαρωτική έλευση των τηλεοπτικών σειρών και  του binge watching, για το βραβευμένο με Πούλιτζερ «Middlesex», το οποίο θα περάσει στην επικράτεια της μικρής οθόνης, για τις αποτυχίες του πανικόβλητου πλέον Τραμπ και για την Αμερική που εξακολουθεί να αντιστέκεται. 
BHMAgazino
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk