Ανοίγουν δομές φροντίδας για ΑμεΑ

Πρόκειται για τα Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ).

Κατόπιν της τηλεδιάσκεψης με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, συζήτησε με τους ειδικούς ενδελεχώς τα επιχειρήματα υπέρ της άρσης της αναστολής λειτουργίας των δομών ανοιχτής φροντίδας για ΑμεΑ και, συγκεκριμένα, των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ).

Έτσι, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται άμεσα τις προδιαγραφές λειτουργίας των δομών αυτών (αποστάσεις, δυναμικότητα, εκ περιτροπής λειτουργία, μέτρα προστασίας για τους συνοδούς κ.ά.), προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία της υγείας της ευαίσθητης αυτής ομάδας του πληθυσμού σε ανοιχτές δομές.

Ο στόχος είναι τα ΚΔΗΦ και ΚΔΑΠμε να λειτουργήσουν με το νέο αυτό πλαίσιο ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με νομοθετική ρύθμιση στις 30.3.20 εξασφάλισε τη συνέχιση της χρηματοδότησης φορέων που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ακόμα κι αν η λειτουργία των δομών τους έχει ανασταλεί ως μέτρο πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Κατά συνέπεια, ακόμα κι αν παραμείνουν σε αναστολή οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ευνοούνται από τις ρυθμίσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk