Το άνοιγμα των Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) για ΑμΕΑ και των Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με αναπηρία από την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Οι δομές αυτές θα λειτουργήσουν με προδιαγραφές για τις αποστάσεις, τη δυναμικότητα, την εκ περιτροπής λειτουργία και τα μέτρα προστασίας των συνοδών, σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.

Οι προδιαγραφές λειτουργίας των κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες θα καθοριστούν αυτήν την εβδομάδα.

«Δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές για ΑμΕΑ με δεδομένο ότι η αποστέρησή τους έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικοποίησης και ο ενδεχόμενος προσωρινός εγκλεισμός επιδρά αρνητικά στην ψυχοσωματική υγεία τους», δήλωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν τις εξελίξεις για τα δημοτικά σχολεία, εφόσον αυτά ανοίξουν την 1η Ιουνίου.