Λινού στο MEGA: Θα ήθελα να δω μάσκες στα σχολεία

Να επικεντρωθούμε στην παροχή όλων των απαραίτητων μέσων για να προστατέψουμε τα παιδιά και το περιβάλλον τους, τόνισε η κ. Αθηνά Λινού καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής

Με το άνοιγμα των σχολείων, πρέπει να επικεντρωθούμε στην παροχή όλων των απαραίτητων μέσων για να προστατέψουμε τα παιδιά και το περιβάλλον τους, τόνισε η κ. Αθηνά Λινού καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής.

Η κ. Λινού μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ θα ήθελα να δω και μάσκες στα σχολεία» συμπληρώνοντας πάντως ότι αφού αυτό αποφασίστηκε με αυτό θα πορευθούμε.

Επίσης στάθηκε στη σημασία του ελέγχου όλων των ατόμων που μπαίνουν στους χώρους των σχολείων, «χρειάζεται επιτήρηση για να μην χαλαρώσουν τα μέτρα» είπε.

Με την επιστροφή των παιδιών στο σχoλείο περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων; Αυτό θα εξαρτηθεί από το περιβάλλον του σχολείου και ρόλο θα παίξει και το πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά, «τα οποία μέχρι στιγμής είναι άξια συγχαρητηρίων».

Η κ. Λινού εξέφρασε την ελπίδα να πετύχει το άνοιγμα των σχολείων και να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων.

Ενώ επανέλαβε την ανάγκη να γίνουν τεστ σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού, το οποίο να είναι όμως αντιπροσωπευτικό.

Για τις ουρές στη ΔΕΗ τόνισε, πως αν υπήρχαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ένας-δυο με τον ιό τότε θα μπορούσαν να τον μεταδώσουν και να έχουμε έξαρση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk