Γκουτέρες: Η ευρωπαϊκή ενότητα πηγή έμπνευσης και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Άνθρωποι σε όλον τον κόσμο προσβλέπουν άλλη μια φορά σε μια δυνατή και δεσμευμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, που εργάζεται με τους εταίρους της για να σώσει ζωές και να ηγηθεί της παγκόσμιας ανάκαμψης, τονίζει σε μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

«Σήμερα, άνθρωποι στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο προσβλέπουν άλλη μια φορά σε μια δυνατή και δεσμευμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, που εργάζεται με τους εταίρους της για να σώσει ζωές και να ηγηθεί της παγκόσμιας ανάκαμψης» τονίζει σε μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Απευθυνόμενους στους Ευρωπαίους, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρει:

«Είστε η έμπνευση τού τι είναι δυνατόν όταν τα έθνη ενώνονται για έναν κοινό  σκοπό».

Ειδικότερα, επισημαίνει πως «η ευρωπαϊκή ενότητα έχει φέρει ειρήνη, ευημερία και ένα καλύτερο αύριο για εκατομμύρια ανθρώπους σε αρκετές γενεές».

Μιλώντας για τη σημασία της Ημέρας της Ευρώπης, ο κ. Γκουτέρες τονίζει πως «μας θυμίζει τα ιδανικά της διασυνοριακής συνεργασίας και της αλληλεγγύης πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει «σε αυτήν την εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κρίση», την ειλικρινή αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών στον αγώνα της ΕΕ κατά της πανδημίας του κοροναϊού και των καταστροφικών οικονομικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών συνεπειών της.

Παράλληλα, παρατηρεί πως αυτή η χρονιά σηματοδοτεί επίσης την 75η επέτειο των Ηνωμένων Εθνών και διαμηνύει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει άλλη μια φορά να ανταποκριθεί στην πρόκληση ενωμένη, επιδιώκοντας έναν καλύτερο κόσμο.

Στο τέλος του μηνύματός του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει τις ευχαριστίες του για την «υποδειγματική συνεργασία» μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζει:

«Ξέρω ότι μπορούμε να βασιζόμαστε σε εσάς για να συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τις οικουμενικές αξίες της ειρήνης και των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να αντιμετωπίζουμε σθεναρά την κλιματική αλλαγή  και να εργαζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και πιο βιώσιμο για όλους».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk