• Αναζήτηση

ΙΚΤΙΝΟΣ: έχουμε υψηλά διαθέσιμα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση

Η μαραμαροβιομηχανία εξάγει το 50% της παραγωγής της στην Κίνα

Η μαρμαροβιομηχανία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ εξαγει το 96% της παραγωγής της στο εξωτερικό και ειδικότερα το 50% στην Κίνα με αποτέλεσμα η υγειονομική κρίση να απειλή τα μεγέθη της για τη χρήση του 2020.

Οπως αναφέρει η διοίκηση, «η Κίνα δεν είναι πια το επίκεντρο της πανδημίας, όπως ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2020, αυτό όμως δε σημαίνει πως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα κυλούν αρμονικά, καθώς τα εργοστάσια τώρα ανακάμπτουν. Οι πωλήσεις προς την Κίνα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν αισθητά μειωμένες, ενώ κάμψη αναμένεται και στο 2ο τρίμηνο του έτους. Ανάκαμψη προβλέπεται το β εξάμηνο του 2020. Σημειώνεται ότι το 96% των πωλήσεων της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού, ενώ πάνω από το 50% των εξαγωγών κατευθύνονται στην Κίνα. Σημαντικό μερίδιο στις εξαγωγές της εταιρείας κατέχουν οι ΗΠΑ, οι χώρες του αραβικού κόλπου αλλά και η Ευρώπη. Συνεπώς η μεταφορά της πανδημίας στις χώρες αυτές αλλάζει τα δεδομένα για την εταιρεία, για άγνωστο προς το παρόν διάστημα».

Η εταιρεία για τις πρώτες 45 ημέρες του 2020 είχε μια αύξηση του κύκλου εργασιών 24%. Μετά όμως από την εξάπλωση του COVID-19 υπήρξε μείωση του τζίρου κατά 40% καταλήγοντας να κλείσει το α τρίμηνο του 2020 με μια υποχώρηση του κύκλου εργασιών κατά 22%.

«Το περιβάλλον αυτή τη στιγμή δεν μας επιτρέπει ιδιαίτερα ασφαλείς προβλέψεις για το μέλλον καθώς δεν είναι γνωστό πότε θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Η εταιρεία έχει αυτή την στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα και τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία – γραμμές χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημακαι είναι σε θέση να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας, και να ανταπεξέλθει στην παγκόσμια κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΙΚΤΙΝΟΣ.

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk