Ανάμεσα στα τέλη Μαΐου με τις αρχές Ιουνίου εκτιμάται ότι θα παραδοθεί η ολοκλήρωση της Μελέτης Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας που εκπονείται στο τ. Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου όπως αναφέρεται από το Υπουργείο Πολιτισμού μετά την τηλεδιάσκεψη της περασμένης Παρασκευής και στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΠΟΑ αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου κ. Βασίλης Κουτσαβλής (πρόκειται για χορηγία του Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη).

Κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε σαφές ότι έχει επίσης δρομολογηθεί η ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του κτηρίου των Μαγειρείων, το οποίο αποτελεί συνοδό κτήριο του Ανακτόρου.

Οι στάβλοι

Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ έχει ήδη αρχίσει την απομάκρυνση μεγάλου όγκου αντικειμένων από τα Μαγειρεία – εργασία όμως που τελεί σε προσωρινή αναστολή, καθώς τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αποδοχή της δωρεάς των μελετών που αφορούν στα κτήρια του Βουτυροκομείου, της Οικίας Φροντιστή και των Τηλεπικοινωνιών.

Το οινοποιείο

Παράλληλα, ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης του χαρτώου υλικού του αρχείου του π. Βασιλικού Κτήματος, η τακτοποίηση και η ψηφιοποίηση του. Σημειώνεται τέλος ότι αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες της δημιουργίας των υποδομών για την εγκατάσταση των tolls στο κτήμα. Tα tolls πρόκειται να παραδοθούν το 1ο  15ήμερο του Απριλίου και είναι χορηγία του κ. Αθανασίου Μαρτίνου.