• Αναζήτηση

Γκρανόλα α λα ελληνικά

Για ένα υγιεινό πρωινό, με πετιμέζι, πορτοκάλι και σύκα.

food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 5’, Ψήσιμο 20’

ΥΛΙΚΑ (για ένα μεσαίο βάζο)

40 γρ. φιλέ αμυγδάλου

30 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

40 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

20 γρ. κολοκυθόσπορος

20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο

200 γρ. νιφάδες βρόμης

20 γρ. σουλτανίνα

20 γρ. σταφίδα

1 κ.σ. σουσάμι

3-4 ξερά σύκα, σε λεπτές φέτες

1,5 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. ξύσμα από βιολογικό πορτοκάλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

120 ml πετιμέζι ή συκόμελο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλους τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις νιφάδες βρόμης, τις σταφίδες και τα σύκα. Προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Σε μια λαμαρίνα, στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Κάθε λίγο, ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Οταν κρυώσει καλά, κρατάμε όσο θέλουμε να καταναλώσουμε άμεσα και την υπόλοιπη τη διατηρούμε κλεισμένη αεροστεγώς σε ένα βάζο.

Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk