Προετοιμασία 25′, Αναμονή 4-5 ώρες, Ψήσιμο 16′

Υλικά (για 2 μερίδες)

270 ml νερό

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

4 κόκκοι μπαχάρι

1-2 σκελίδες σκόρδου, χαραγμένες με μαχαίρι

100 ml μηλόξιδο

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γ. αλάτι

150 γρ. λευκό λάχανο, λεπτοκομμένο

150 γρ. μοβ λάχανο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

350 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα κόντρα, πάχους περίπου 2 εκ.

1 μικρό, κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

½ φλ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. αγουρέλαιο

Ανθός αλατιού

Σουσάμι άσπρο και μαύρο, για γαρνίρισμα

Πιπέρι

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπολ ή μεγάλο βάζο το νερό, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το σκόρδο, το μηλόξιδο, τη δάφνη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα λάχανα. Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη ή, αν πρόκειται για βάζο, με καπάκι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε την μπριζόλα για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο ψημένη μας αρέσει, μπορούμε να την ψήσουμε λιγότερο ή περισσότερο).

Στο μεταξύ, σουρώνουμε το λάχανο και το ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τα φύλλα μαϊντανού. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Αποσύρουμε την μπριζόλα από τη φωτιά και την κόβουμε σε φέτες. Τις βάζουμε πάνω από το μαριναρισμένο λάχανο. Ραντίζουμε την μπριζόλα με λίγο αγουρέλαιο, τρίβουμε από πάνω ανθό αλατιού και λίγο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι.