Πρωτοφανή μέτρα για την στήριξη της οικονομίας εν μέσω κορονοϊού προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε, την Δευτέρα θα εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας που φαίνεται ότι θα δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει η ραγδαία διασπορά του κοροναϊού.

Δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, ωστόσο έκανε λόγο για μέτρα πρωτοφανή.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως η προστασία της πρώτης κατοικίας βρίσκεται μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης.

Να μειωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι σταδιακά θα κλείσουν τομείς της οικονομίας. Σημείωσε, πάντως, ότι τα δημόσια οικονομικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει τους δημοσιονομικούς στόχους και τα πλεονάσματα, λόγω της συγκεκριμένης συγκυρίας.

Σε καραντίνα για δύο εβδομάδες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το σπίτι του, όπου θα βρίσκεται για τις επόμενες δυο εβδομάδες, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον ιό, έστειλε το μήνυμα πως οι πολίτες πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Τέλος, τόνισε ότι «θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί και νωρίτερα, ως μέτρο πρόληψης».

Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της διασποράς του κορονοϊού έκλεισαν εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, καθώς και καταστήματα εστίασης εκτός delivery kαι take away.

Παράλληλα, έκλεισαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Συνεπώς ανοιχτά παραμένουν ενδεικτικά τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα delivery και take away, τα καταστήματα λιανεμπορίου, καθώς και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία.

Την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί πως για 15 ημέρες κλείνουν χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι εκδηλώσεων και κέντρα διασκέδασης. Παράλληλα κλείνουν παιδότοποι και γυμναστήρια.