Κορωνοϊός – ΟΤΕ: Εργασία από το σπίτι για 13.000 υπαλλήλους

Αφορά 80% των εργαζομένων του Ομίλου – Σύσταση για μείωση προσωπικών μετακινήσεων και συναντήσεων στις απολύτως απαραίτητες

Eξ αποστάσεως εργασία (remote work) σε ευρεία κλίμακα ξεκινά από τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, ο Όμιλος ΟΤΕ προκειμένου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και συμβάλλοντας παράλληλα στην εθνική προσπάθεια για επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας.

Στόχος είναι τουλάχιστον 13.000, δηλαδή ποσοστό 80% εκ του συνόλου των 16.000 ανθρώπων που εργάζονται για τον Όμιλο, σταδιακά να εργασθούν απομακρυσμένα. Η μορφή της απομακρυσμένης εργασίας θα εξαρτηθεί από το έργο που επιτελούν.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, ο Όμιλος ΟΤΕ, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «έχει διασφαλίσει ότι και με την εξ αποστάσεων εργασία, θα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα στους πελάτες του υψηλού επιπέδου τηλεπικοινωνιακές του υπηρεσίες. Επιπλέον, η εταιρεία έχει συστήσει στους εργαζομένους της να μειώσουν και τις προσωπικές τους μετακινήσεις και συναντήσεις στις απολύτως απαραίτητες, για την ασφάλεια τη δική τους αλλά και των συνανθρώπων μας».

Σε επιστολή του προς όλο το προσωπικό του Ομίλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, αναφέρει: «Η προστασία από τον κορωνοϊό προϋποθέτει ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την ατομική σας συμβολή στην εθνική προσπάθεια να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, αλλά και στη δική μας κοινή προσπάθεια στον Όμιλο ΟΤΕ να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, τους συναδέλφους και τους πελάτες μας, και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε απρόσκοπτα τις απαραίτητες για την κοινωνία και τη χώρα υπηρεσίες μας, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk