Ποιες θα είναι οι συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών με τις νέες εισφορές

Τις επιλογές της ασφαλιστικής κατηγορίας και το ύψος της σύνταξης που θα δώσουν σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εργατολόγος Μάρλεν Ασημακοπούλου

Τις επιλογές της ασφαλιστικής κατηγορίας σχολίασε η εργατολόγος Μάρλεν Ασημακοπούλου στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως σημείωσε η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές σε είδος, από την 1η Ιανουαρίου 2020 και εφεξής.

Ο οικονομικός συντάκτης του MEGA, Ντίνος Σιωμόπουλος αναφέρθηκε στις επιλογές που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν το ποσό της σύνταξης, τονίζοντας ότι το ύψος των εισφορών που θα πληρωθούν προσδιορίζει και το ύψος των συντάξιμων αποδοχών, με βάση τις οποίες υπολογίζεται το ποσό της σύνταξης.

Η κυρία Ασημακοπούλου σχολίασε σχετικά: «Βλέπω μια μεγάλη θέληση από τον κόσμο να αποφασίσει τι θα κάνει. Κυρίως από ανθρώπους με 25 χρόνια εργασίας. Αν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα και έχει καλό ασφαλιστικό βίο πίσω, του θα βγει μια σύνταξη αξιοπρεπής επιλέγοντας την 5η ή την 6η κατηγορία. Ας επιλέξει ο κόσμος την κατηγορία που μπορεί να καταβάλει».

«Αν είσαι κοντά στην σύνταξη, ότι και να επιλέξει από τις κατηγορίες δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Καλό είναι να κρατήσει το επίπεδο που είχε.Αν είστε από 5 χρόνια και πάνω, όσο μεγαλύτερη είναι η εισφορά τόσο μεγαλύτερη και η σύνταξη. Αν και εφόσον έχει την επιλογή να καταβάλει εισφορές από την 4η κατηγορία και πάνω» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας πρέπει να γίνει έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk