Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζικών ομίλων, με θέμα την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μία πρώτη κουβέντα διερευνητικού χαρακτήρα για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας και στις τράπεζες.
Από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, έγινε μια πρώτη αποτίμηση των σημερινών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και εξετάστηκαν οι δυνατότητες των πιστωτικών ιδρυμάτων να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.
Σημειώνουν δε ότι οι επαφές με τις τραπεζικές διοικήσεις θα είναι τακτικές.
Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, των Υφυπουργών Οικονομικών κ. Θόδωρου Σκυλακάκη και κ. Γιώργου Ζαββού, του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσου, του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνου Πετραλιά και του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) κ. Μιχάλη Αργυρού.