Σταϊκούρας: Παροδικές οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό

Το κυβερνητικό σχέδιο θα βασιστεί στη στήριξη πρώτα του τομέα υγείας και στη συνέχεια της οικονομίας, ανέφερε ο υπουργός

Στις επιπτώσεις του κοροναϊού στην ελληνική οικονομία και τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για αυτόν τον σκοπό μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του κοροναϊού τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα έπεσαν έξω, συμπληρώνοντας ότι οι επιπτώσεις αυτές θα κρατήσουν περισσότερο από ένα τρίμηνο αλλά θα είναι παροδικές.

Εκτιμώντας ότι καμία οικονομία δεν είναι θωρακισμένη σε τόσο μεγάλους εξωγενείς κινδύνου, ο Χρήστος Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σε συγχρονισμό εξάλλου με τις άλλες χώρες και για αυτό ήταν επόμενη η πτώση του χρηματιστηρίου και η αύξηση του κόστους δανεισμού.

O υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι κανένας διεθνής οίκος, ούτε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα γνωρίσει αυτή τη στιγμή το πραγματικό εύρος των επιπτώσεων της επιδημίας του κοροναϊού στις οικονομίες, αλλά αντίθετα βασίζονται σε εκτιμήσεις.

Πάνω σε αυτές τις εκτιμήσεις, θα βασιστεί το κυβερνητικό σχέδιο για στήριξη πρώτα του τομέα υγείας και στη συνέχεια όλων των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας.

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για την προστασία της οικονομίας, ειδικά στον τομέα της ρευστότητας και της εργασίας.

Πάντως, το σχέδιο είναι αυτά τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας να εξαιρεθούν από τη μέτρηση των δημοσιονομικών στόχων από τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk