Μέσα σε λίγα 24ωρα, τόσο η κυβέρνηση αλλά κυρίως ο ελληνικός λαός, που εκφράζει χωρίς κομματικά λάβαρα και ετικέτες με αυταπάρνηση τη θέλησή του για μια πατρίδα κυρίαρχη και δημοκρατική. Μέσα λοιπόν σ’ αυτό τον ελάχιστο χρόνο, ενωμένοι πολίτες όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, σχημάτισαν το πιο αδιαπέραστο φράγμα στη σχεδιασμένη από την τουρκική τριανδρία Ερντογάν-Ακάρ-Τσαβούσογλου φασιστική εισβολή στη χώρα μας, αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ίδιο αυτό διάστημα, ο πανάθλιος ψευδο-αγιατολάχ (προφήτης) δικτάτορας Ερντογάν χρησιμοποίησε τα ανήλικα παιδιά των προσφύγων ως ασπίδα κατά της ελληνικής Αντίστασης.

Την πράξη του αυτή την επαναλαμβάνει κυνικά σε όλες τις ακριβοπληρωμένες συνάξεις των θεόφτωχων χωρικών της Ανατολίας. Διατάσσει τα παιδάκια, εμπρός στους εμβρόντητους γονείς τους, να τραγουδάνε στιχάκια από πολεμικά τραγούδια των γενίτσαρων. Τα περισσότερα ανήλικα ξεσπούν σε γοερά κλάματα. Αλλά ο νεο-Αδόφλος της Τουρκίας κυνικός συνεχίζει το ισοπεδωτικό του έργο.

Απείλησε την ΕΕ ότι θ’ ανοίξει τις πόρτες της προσφυγικής-ισλαμο-τρομοκρατικής αποθήκης της Τουρκίας, πνίγοντας έτσι πληθυσμιακά και βυθίζοντας στην τρομοκρατία την ευρωπαϊκή ήπειρο. Χωρίς ταυτότητες για τους περισσότερους φυγάδες. Και ας γίνει ρημαδιό ο εκτός Τουρκίας υπόλοιπος κόσμος.

Η μάταιη αναβίωση του θνησιγενούς νεο-οθωμανισμού

Μόνον έτσι θ’ αναστηθεί, σύμφωνα με τις Ερντογανικές παραισθήσεις, το «κλέος» του εθνολογικώς ασπόνδυλου και τουρανικής (μογγολικής) προέλευσης συνονθυλεύματος . Γιατί μόνον έτσι ο Ερντογάν, με την ψευδο-ευρωπαϊκή και βουτηγμένη στο αίμα διπλωματική τήβενο, θα επανιδρύσει μια οθωμανική αυτοκρατορία με όλα τα κοινωνικά αναχρονιστικά εύσημα. Με τον μισογυνισμό, που θεωρεί τη γυναίκα απλό σκεύος ηδονής και απρόσωπη μηχανή αναπαραγωγής απογόνων, γιατί όχι και υποταγμένη, σε αφεντικά «συζύγους», που ασκούν και το δικαίωμα θανάτου, στις μη υπάκουες δούλες τους.

Οι εκτός των τειχών της φασιστικής Τουρκίας λαοί γνωρίζουν, από ανεπανάληπτες κινηματογραφικές εμπειρίες, τόσο της μεγάλης όσο και της μικρής οθόνης, τη χειρίστη εικόνα μιας Τουρκίας που πνίγει την πολιτισμένη οντότητα των δημοκρατικών πληθυσμών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

Εμείς οι εκτός των τειχών του νεο-Σουλεϊμάν του …Μικροπρεπούς γνωρίσαμε από πρώτο κινηματογραφικό χέρι:

– Το «Εξπρές του μεσονυκτίου». Δραματική αμερικανική ταινία του 1978 σε σκηνοθεσία Άλαν Πάρκερ και σενάριο του Όλιβερ Στόουν, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Μπίλι Χέϊζ.

– Τη δραματική τουρκική τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία Γκιούλ Ογούζ, «Σιλά» (2006), και με πρωταγωνιστές τους φιλέλληνες ηθοποιούς Τανσού Ντερέ και Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ. Ανάμεσα στα 79 επεισόδια της σειράς, που έγινε παγκοσμίως δεκτή, σκιαγραφείται ανάγλυφα η πάλη του επιβιώνοντος απάνθρωπου νεοϊσλαμικού φονταμενταλισμού στην Ανατολία, με το αντίπαλο δέος μιας μοντέρνας τουρκικής νέας γενιάς, που μάχεται και προχωρεί με πυξίδα τα δημοκρατικά κοινωνικά ανανεωτικά ιδεώδη.

Τα επόμενα ελληνικά βήματα

Χωρίς αμφιβολία η συνδρομή της FRONTEX για την αναχαίτιση του Ερντογανικού σχεδίου της προσφυγικής πλημμυρίδας στην Ευρώπη επιβεβαιώνει για πρώτη φορά το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με μεγάλη καθυστέρηση, άρχισε να συνειδητοποιεί, ότι τα ελληνικά σύνορα εντάσσονται στα σύνορα της ίδιας της ΕΕ.

Με την ίδια λογική και τα κυπριακά σύνορα είναι και τα ακραία ΝΑ σύνορα της ΕΕ.

Όμως δεν αρκούν αυτά τα βήματα, για την αντιμετώπιση της επεκτατικής παραφροσύνης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η πλήρης θωράκιση της ελληνοευρωπαϊκής κυριαρχίας θα επιτευχθεί:

1) Με την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στο Αιγαίο, στα 12 μίλια, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Διότι έτσι θα σπάσει ο τσαμπουκάς του Ερντογανικού casus belli (της αιτίας πολέμου). Αυτής της απειλής, που καθυπέταξε ψυχολογικά όλες τις κυβερνήσεις μας από την εποχή των Ιμίων, μέχρι και σήμερα…

Τα 12 μίλια κατοχυρώνονται από όλα τα διεθνή δεδικασμένα. Και θα επιβληθούν με τη συνδρομή όχι μόνον της Commission αλλά και όλων των τελούντων σε καθεστώς χειμέριας νάρκης αμυντικών μηχανισμών της ΕΕ. Έτσι θα δοθεί και μια προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ να σταματήσει παίζοντας το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου, στα ελληνοτουρκικά, να κάνει διαρκώς πλάτες στο πειρατικό πλιάτσικο του Ερντογάν…

Οι πρόσφυγες της φωτογραφίας μεταφέρθηκαν από Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη δωρεάν στα τουρκο-ελληνικά σύνορα. Και υποχρεώθηκαν δια της βίας από τους Τούρκους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα και την ΕΕ

2) Με τη σύλληψη από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα και την προφυλάκιση του πληρώματος των τουρκικών ακταιωρών, που δημιουργούν προβλήματα στους έλληνες ψαράδες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρόμοια ποινική μεταχείριση και για τους διακινητές-δουλεμπόρους των προσφύγων. Επίσης για τους Τούρκους συνοριοφύλακες που συλλαμβάνονται στην ελληνική επικράτεια.

3) Με κατοχυρωμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση τελεσίγραφο προς την Άγκυρα, ότι οποιαδήποτε παραβίαση του ελληνικού, άρα και ευρωπαϊκού εναέριου χώρου, από την τουρκική πολεμική αεροπορία, θα δικαιολογεί την κατάρριψη των εισερχόμενων στην επικράτεια της Ελλάδας και της ΕΕ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

4) Απέλαση Τούρκων διπλωματών και ανάκληση ισάριθμων ελλήνων διπλωματών, όταν η Τουρκία προβαίνει σε ανθελληνικές ενέργειες.

5) Τα τηλεοπτικά ντοκουμέντα από την ανθελληνική και αντιευρωπαϊκή δράση τούρκων συνοριοφυλάκων, δουλεμπόρων, διακινητών προσφύγων και μεταναστών, με τα φριχτά ψεύδη του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, αλλά και τις δραματικές δηλώσεις των προωθούμενων στην Ελλάδα προσφύγων για εντολές που λαμβάνουν από την Τουρκία για ανθελληνική δράση.

Ο ηθικός αυτουργός και συνεργός για τα συνοριακά ανθελληνικά και αντιευρωπαϊκά δρώμενα του Έβρου και των ελληνικών νησιών του ΒΑ Αιγαίου

Όλα αυτά να ενσωματωθούν σε δικογραφία για την παραπομπή των Ερντογάν-Ακάρ-Νταβούσογλου, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.