Πανσπερμία με φρέσκα μυρωδικά

Μαϊντανός, άνηθος, μάραθος, φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμος απογειώνουν τα όσπρια και το σιτάρι.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 15′ Αναμονή 8 ώρες (αν η οσπριάδα χρειάζεται μούλιασμα) Μαγείρεμα 1 ώρα

  

Υλικά (για 4 μερίδες)

60 γρ. σιτάρι που δεν χρειάζεται μούλιασμα

180 γρ. οσπριάδα (ανάμεικτα όσπρια, θα βρείτε έτοιμα συσκευασμένα σε επιλεγμένα μπακάλικα. Συμβουλευτείτε τη συσκευασία αν χρειάζονται μούλιασμα αποβραδίς. Μπορείτε όμως και να κάνετε ένα δικό σας μείγμα (με φακές, ρεβίθια, φασόλια άσπρα, φασόλια μπαρμπούνια, φασόλια μαυρομάτικα, γίγαντες άσπρους, γίγαντες μαύρους, μαύρες φακές, κόκκινες φακές κ.λπ.).

4 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

4 κ.σ. κάπαρη

50 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ, αν το χρειάζονται.

Βράζουμε χωριστά το σιτάρι από την οσπριάδα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σιτάρι και την οσπριάδα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και την κάπαρη και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, βάζουμε ξίδι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk