Την κλήτευση του Νίκου Παππά αποφάσισε η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει ο δρόμος για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρους του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά τις βόμβες μεταγότων του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Η κατάθεση του κ. Παππά θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη και μεταξύ άλλων θα κληθεί να απαντήσει για τον ρόλο συντονιστή που του αποδίδει ο κ. Μιωνή.

Ο επιχειρηματίας που αποκάλυψε μια συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2016 καταγγέλλοντας «εκβιασμό» ύψους 350.000 ευρώ από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης έτσι ώστε η ιδιωτική του υπόθεση να διευθετηθεί εξωδικαστικώς, φέρεται να είπε ότι αυτές συνοδεύονται και με αποδεικτικά στοιχεία τα οποία και προτίθεται να δώσει στις Αρχές.

Παράλληλα, η κατάθεση Μιωνή έβαλε για πρώτη φορά στο κάδρο πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ο ίδιος αναφέρει πως η συνάντηση έγινε «εν γνώσει» του Αλέξη Τσίπρα και παρουσία του Νίκου Παππά.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα κληθεί για κατάθεση και ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί με κατά πλειοψηφία ληφθείσα απόφαση της η Προανακριτική Επιτροπή υποβάλλοντας στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα σχετική επιστολή με την οποία του ζητά η Επιστημονική Επιτροπής της Βουλής να γνωμοδοτήσει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου, πέρα από αυτό για το οποίο έχει λάβει εντολή από την Ολομέλεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας το πρωί της Τετάρτης (26/02/2020), απέστειλε και την σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής καθηγητή Κώστα Μαυριά προκειμένου να γνωμοδοτήσει τον τρόπο.